AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Dan Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Wednesday, 24 October 2012

Wanita muda tidak kisah bermadu?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة



Cewah...cewah....macam best je tajuk tu kan? Mesti lepas ni persatuan wanita semalaya dengan persatuan anti poligami mai terjah blog abg long ni....HiHiHi....

Kalau betul lagi benar la kan berita ni, dah tentu bani laki2 akan tersenyum nampak dia punya gigi. Ye la kan, ingat senang ka depa yang bergelar wanita ni nak terima hal2 yang berkaitan madu ni. Bagi depa ia umpama racun, walhal madu itu sebenarnya adalah obat yang paling mujarab...HaHaHa.....


"Rela hidup berkongsi kasih atau madu kini menjadi trend bagi wanita berusia bawah 30 kerana kebanyakan lelaki yang sudah berkahwin sudah kukuh dari segi kewangan."
"Lelaki yang sudah berkahwin juga matang dan emosi lebih stabil berbanding lelaki muda"
Menyirap je kan bila baca ayat atas tu...HaHaHa....itu cabaran namanya untuk orang muda....HeHehe....bagi yang berkemampuan tu apa salahnya mencuba bukan? Bukan buat kerja hina pun kalau menikah dua tiga. Cuma cara sebelum dan selepas dah menikah tu kena la betul jalan dia. Keadilan dah tentu kena ada. Bagi yang berkemampuan dan berkemahuan la kan....Yang takdak tu diam dan pendamkan aja la...


"Suami orang lebih matang dan berpengalaman tentang soal perkahwinan berbanding lelaki yang belum berkahwin"
HaHaHa.....ayat menyentap perasaan bukan? Reliks, nak hot sangat pasai pa. Ini kajian. Ini adalah fakta. Ini bukan auta....kita kena terima dengan keterbukaan hati...


"Apa yang dilihat pada hari ini, kadar penceraian yang tinggi berlaku dikalangan wanita yang berkahwin dengan lelaki muda kerana tidak pandai mengawal emosi
Lepas ni bani laki2 boleh la kot test market. Tengok kepoweran diri memasing. Sebelum tu pastikan la angpa dah bersedia dari segi mental, fizikal dan juga rial (ringgit malaysia), kalau rasa tak boleh taksoh la angpa duk 'nebeng' (nak tau apa itu 'nebeng' angpa boleh buka kamus tganu). Abg long bukan apa. Elok2 makan nasi, dan2 nanti makan maggi.....HaHaHa.....Naya wei anak bini....

Orang pompuan ni bukan boleh kata apa. Hak berpoligami bukan ada pada mereka. Memang perlu amik persetujuan depa, tapi depa jangan lupa, bani laki2 ni 1001 jalan depa duk ada untuk merealisasikan hajat tang jiwa. Tak dapat cara baik dan berhemah, cara nikah sempadan mereka raikan.....HaHaHa...

Berdasarkan pengamatan dan kajian abg long pula, memang ada sedikit kepelikkan dengan bani wanita yang tak boleh terima poligami. Bani laki2 boleh je mengkongsikan kasih sayang dia dengan ramai isteri. Tapi, seorang isteri tak sanggup nak kongsi kasih sayang seorang suami dengan lain2 isteri.....ahaks...ahaks..ahaks....




Wanita muda tidak kisah bermadu sudah jadi trend. Bagaimana dengan para isteri? Sudah tidak kisah jugakah mereka untuk menerima madu? 

Madu (poligami) - manis bagi lelaki, racun bagi wanita.....Madu lebah - baik untuk lelaki dan wanita. Tapi kan, yang sebenarnya, madu (poligami) bukan sahaja baik untuk lelaki tapi ia baik juga untuk wanita. Kalau tak baik dah tentu Allah SWT haram akan ia. Cuma, setiap orang perlu la tahu tanggungjawab memasing yang ada. Baru aman rumah tangga dulu, kini dan selamanya.

p/s: Abg long pun nak rasa madu gak la. Tapi madu dengan teloq ayam masak separuh kat kedai mamak...kasik badan ni jadi ketul2 macam Mr.Universal....HiHiHi..


___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

1 comment:

  1. Beraniiiiii buatlah ! Hahhaa. Ini serius.

    ReplyDelete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.