AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Monday, 15 October 2012

Tolong Check Blog Angpa Cepat! | Ini betul-betul cobaan

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Pagi tadi seawal masuk pejabat buka blog and ada terbaca satu posting dari blogger HH tentang blog beliau yang mengalami sindrom ntahapekename. Ngeri juga bila baca apa yang telah beliau tulis dekat entri terkini blog beliau. Takut juga jika ianya terjadi juga pada blog abg long yang tak tersangat-sangat sweet dan comel ini.

Alamak...alapak...alagapas......Blog abg long pun dah mengalami jangkitan sindrom seperti mana yang blogger HH story mori kan pagi tadi. Aduhaiiiiiiiiiiiiiiii.....luluh hati ini. Rasa cam nak makin hamun je google dengan blogspot kaw-kaw. Sampai hati, limpa dan pankreas depa buat lagu ni kat abg long ang ni. 

Angpa bayangkan la ye, tiga (3) tahun - dari tahun 2010-2012 berblog hanya ada tujuh (7) sahaja spesis yang terjah dan singgah blog abg long yang kaler oranje bagai ni. Apa makna semua ini incik blogspot dan lebai google? -Tetiba jadi jiwa kacau ni.



Rasa macam nak resign je dari berblog. Rasa nak bawa diri jauh ke kutub utara mahupun ke kutub selatan sahaja time2 cenggini. Rasa nak redah belantara pun ada, duk sahaja kat sana membawa hati nan lara dan terkeciwa. Sekali lagi-sampai hati incik blogspot dan lebai google perlakukan saya begini. HuHuHu!

Gila ang, terkezut berok mat yeh abg long bila check blog abg long ni tadi. Apa telah terjadi? dan, bentuk apakah kegilaan ini? Abg long tengok banyak error yang ada. Banyak kesilapan duk menerjah kornea.

Cu angpa tengok kat bawah ni. Entri yang abg long kotakkan berwarna merah itu adalah entri yang paling kerap diterjah semalam dan berada dalam post paling terhangit. Tapi pagi ni tetiba dia berada pada tangga ke-2 sedangkan jumlah terjahan adalah paling tinggi iaitu 876 kali di klik. 





Cu angpa tengok juga post kat atas ni ha. Entri tajuk Gempar! | Seorang blogger menerima ugutan bunuh tiada langsung yang skodeng, jadi kosong.....kosong....kosong....ha! kan dah termenyanyi lagu kosong Si Najwa Latif.....adoiiiiiiii.....Kalau ikut semalam entri ni dah ratus yang klik dan terjah.

Dalam bertahun-tahun berblog tak kan la kot tujuh (7) je yang views blog abg long. Nak kata abg long ni spesis blogger yang suam-suam kuku takdak la pula. Abg long  ni boleh la dicop sebagai blogger separa tegar sekarang ni. Tapi mengapa boleh jadi macam gini? Bak kata blogger HH, amat menyedihkan jika ia adalah fakta. Siyes...nak nangis je dalam laci bawah meja ni.....Langsung tak munasabah dan tak masuk dek akai. 




Adakah kesemua kecelaruan ini berlaku akibat incik blogspot tengah mengemaskini akaun depa berkenaan blog-blog yang dinaugi atau lebai google tengah update enjin pencarian mereka? Rasa ketat jiwa abg long tetiba.......ketaklaratan meresap ke dalam jiwa. Lalalala

Angpa dah check belum blog angpa? Kalau belum ada eloknya angpa check dengaan kadar segera. Kalau angpa pun terkena juga and tahu macam mana nak menangani masalah problem ini habaq mai la sama kat abg long na. 

Kita kan adik beradik seblogger! HiHiHi.....

Wallahualam

Barakallah fiikum

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

4 comments:

  1. sma la kita...rsa cm bru buat blog jer zero hahha..xtw npa...da propaganda terbaru kot huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog szumika sakni pe cer?
      dh kembali normal ke?
      blog abg long alhamdulillah,
      dh kembali seperti sedia kala
      syukran sgt.
      tpi, x tau la kot2 len kali tjadi lg
      sabaq ja la pg td...

      Delete
  2. macam parah ni...thanks 4 da info..nk g check gak..

    Potrait Manusia Menggunakan Jari

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah EPIK,
      blog abg long dh kembali normal
      harap2 situasi ini kekal lama
      insyaAllah

      bikin sentap jiwa btol la lebai google dgn incik blogspot pg td
      HiHiHi

      Delete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.