AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Saturday, 6 October 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Hari ni lewat sikit buka laptop. Tadi, pagi-pagi lagi (jam 11 lebih waktu Malaysia) dah kuar rumah menuju ke pekan Chukai, Kemaman, Terengganu. Ada sedikit urusan menemani dan ditemani....Hi Hi Hi!

Balik terus buka laptop dan login blog hak milik mutlak abg long, Amir Aiman Akashah. Lepas tu berblogwalking kat blog sahabat taulan. Tengok kat dashboard-reading list meriah sungguh dengan entri sahabat2 yang join segmen Si comel Lyssa Faizureen. 

Jadi, dari takdak apa2 entri yang memberangsang minda kepada angpa yang terjah blog abg long ni, ada molek dan sweet andainya abg long join segmen adinda Lyssa. Ada juga subjek untuk bahan pembacaan. Betul dak? 

Awal embunan jantan jatuh pagi tadi pun abg long dah join satu segmen blogwalking yang dibuat oleh seorang teruna yang gagah perkasa. Kalau angpa nak join boleh selak dan belek entri abg long yang sebelum entri ini....Hi Hi Hi!

 Ini segmen yang 2nd abg long join untuk hari Sabtu yang kian mega mendung ni.Tapi, sebelum join segmen ni ada eloknya setting nawaitu molek-molek. Tujuan abg long join bukan sebab nak dapat follower kencang bagai....OH! TIDAK...Tapi sebab nak mengisi masa senggang yang ada. Lagipun segmen adinda Lyssa buat ni senang bangat seh, macam makan kacang kuda.  Macam adinda Lyssa cakap la, bukannya susah pun join segmen dia ni. Taip...taip...taip...PUBLISH...Hi Hi Hi....bijak...bijak.... ツ

Segmen ni just suh angpa jawab lima (5) soklan ja. Angpa jangan bimbang, abg long jamin angpa tak akan gagal dalam menjawab soklan2 yang ditanya. Well, angpa nak tau dak pasai pa abg long ang ni berblog?  Jom terjah bawah gambaq banner adinda Lyssa Faizureen yang  comel dan kiut tu.


1- Kenapa korang berblog?
  • 1st time buat blog sekadar nak meLUASkan perasaan kudus ini melalui puisi jiwang tahap gampang yang diconteng
  • 2nd nya pula mungkin sebab nak menambah-bahagi ilmu dan ukhuwah
  • 3rd nya pula mungkin sebab nak mencari redha Allah
  • Jawapan seterusnya akan difikirkan kendian.... 
2- Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging?
  • 1st time selepas membaca tulisan-tulisan diblog incik Mohd Sayuti Omar.
  • 2nd nya pula bila akak Ratna Sari tolong create satu blog untuk abg long.
  • 3rd nya pula mungkin sebab teruja nak ada blog sendiri dan conteng apa saja yang hati rasai
  • Jawapan seterusnya akan difikirkan kendian.... 
3- Apa tujuan utama/asal korang berblog?
  • 1st - Boleh tak jawapan untuk soklan ni amik jawapan kat soklan no.1 atas tu?....Ha Ha Ha....
  • 2nd - Mungkin nak mengisi masa lapang yang konon2 nya banyak kelapangan. 
  • 3rd - Nak bagi otak kanan dan otak kiri ni aktif dan kreatif
  • Jawapan seterusnya akan difikirkan kendia......  
4- Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu?
  • Uiiiisssssssssshhh.....ini soklan yang payah lagi susah nak menjawabnya.  Ala-ala soklan cepu mas gitu...Hi hi Hi...Adinda Lyssa, abg long tak tau nak habaq menariknya blog ni tang mana....hanya pembaca blog abg long saja yang tau jawapannya. Apa kata Lyssa tanya depa bagi pihak abg long, boleh dak? Boleh la na?  ツ Tapikan....abg long duk rasa la kan (fikir 5 saat) mungkin abg long ensem dan sweet kot....Menarik tertarik abg long memang da bom...kebabooooooo!! (ayat letak pistol tang kepala ni)...Ha Ha Ha!
5- Siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging?
  • Ramaiiiiiiiiiiiiii......penuh alam maya ni.
  • Apa yang abg long tepek ramai-ramai kat ruangan bawah blog abg long tu la kot yang boleh dikategorikan sebagai idola idoli idolu abg long dalam berblog ni ha....Hi Hi Hi
Kan abg long dah habaq, soklan adinda Lyssa ni senang ja. Angpa tenyeh apa sahaja, janji soklan tu ada jawapan dia.....Kih Kih Kih

Kalau angpa nak join boleh la buat tindakan susulan dengan kepantasan gaban sebab adinda Lyssa ni habaq kat entri dia bahawasanya segmen ni akan tamat seusai jam 9:00 malam nanti. Ada masa lagi tu untuk angpa. Meh la kita meriahkan segmen blogger yg ohsem ni.

SELAMAT BERSEGMEN UNTUK SEMUA

Wallahualam

Barakallah fiikum


NotaDiari:
Lepas ni nak publish senarai kaki lepak nan setia kat blog abg long  ni ha sebagai tanda syukran jazilan buat semua.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq

53 comments:

  1. Dari segmen yg sama ! Singgah sini :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Sharifah Nurshahira coz sudi terjah sini.
      insyaAllah, nnt abg long sggh sana.

      nnt ang bancuh la cengKODOK ngan kopi O yer.
      baru bestan nak berblogwalking....Hi Hi Hi

      Delete
  2. dr segmen lyssa =)

    http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mimie coz sudi sggh sini
      nnt abg long dtg sana ye...
      jgn lupa bt mkn2...hihihi

      Delete
  3. Replies
    1. haii Liyana Azhar
      thanks sudi sggh sini
      Ang sihat ka?
      mana links ang? nk baca ni...adoiiiiyaaaaaaa!

      Delete
  4. Assalamualaikum...singgah dari segmen Lyssa..
    Salam perkenalan...follow sini..no.58..
    jemput singgah blog fendy...

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumusalam...
      Thanks Fendi coz sudi sggh sini
      InsyaAllah, nnt abg long sggh...
      make sure nnt abg long sggh ang ada umah...
      law x penat ja abg long pi sana terjah...ツ

      Delete
  5. Replies
    1. hai Aimi Dyna
      thanks coz sudi follow me....x sia2 abg long pkai pewangi Follow me..ahaks3..

      InsyaAllah, nnt abg long sggh sana.
      mana links segmen lyssa tu dik no oiiii?

      Delete
  6. Salam :)
    Dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alakumusalam
      terimas la myu coz sudi sggh sini
      nnt abg long sggh sana
      tunggu taw...jgn ke mana2

      Delete
  7. Dari segmen yang sama.. Terjah sini !!

    http://azwarsyuhada.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Azwar Syuhada.

      thanks ye sudi sggh

      insyaAllah, nnt abg long terjah sana dgn satu batalion org kampung abg long...hi3

      Delete
  8. dari segmen sama.

    http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Eyraaa Rawrr

      thanks sudi sggh
      nnt sggh2 la selalu yer
      law ang rajin sggh nnt abg long banje ang
      banje ang dgn entri2 yg abg long conteng...hihihi

      Delete
  9. Selamat Petang!!
    Miss z singgah sini :D

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. eheh...petang ke?
      sowi la MISS Z BERCELOTEH coz abg long baca msg ang time mlm.
      jadi, abg long say Selamat Malam je la erk...hihihi...

      thanks la ye coz sudi sggh sini

      insyaAllah, nnt abg long terjah sana

      ok ke dak ni abg long nak terjah sana dgn rombongan cik kiah?

      Delete
  10. Hai , saya datang dari segmen kak Lyssa :)
    Hepi blogging .


    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Anis Farhana....
      terima kasih sesgt la kat Anis coz sudi sggh.
      maaf la yer sbb x sedia kn ayaq ngan kuih muih kat sini.
      maklum la kan, dh nama jantan..pe yg reti bt keje kt dapur sna...hihihi

      sggh kosong la yer.
      insyaAllah, nnt abg long btandang ke sana tnda terima kasih kt ang...hi3

      Delete
  11. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  12. Singgah dr segmen yg sama dan folo sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Si matatajam..
      tajam sgt2 ke mata tu erk?
      hihihi....

      pe pun thanks la abg long ucapkan kat ang coz sudi sggh sini.

      mna links ang yg segmen lyssa tu Si Matatajam?
      abg long nk terjah lagu mana nnt?

      Delete
  13. Dari segmen yg sama sila folow balik ye...http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Kate Na....
      thanks sudi sggh sini

      insyaAllah nnt abg long sggh
      make sure ang ada kat umah bila abg long terjah...hahaha

      Delete
  14. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Eraz Fadli sudi singgah blog abg long ni....seorang jejaka ohsem pun sudi singgah sini ya....thanks....in shaa Allah, nnt abg long terjah sana.

      abg long suka baca blog Eraz Fadli

      Delete
  15. Datang melawat sini :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks wany coz sudi mlawat abg long kt sini.

      Delete
  16. Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

    nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. duuushummmm
      duuuuuuuushummmmm
      duuuuuuuuuuushummmmmmm

      gila power ranggers ang punya kuase, x daya abg long nk halang komen ang dari terjah n btepek tang sini....taniah la na. ang mmg power.

      hahaha....sbb bek serangan ang x bikin limpa abg long berantakan

      Delete
  17. singgah sini dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy bw lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum Atirah

      its ok, its orait....abg long cool je...ye la kan, blog ni bkn segalanya. ada elok jga kalau buka quran dari buka blog...btol dak?

      biaq busy krn Ilahi
      jgn busy krn duniawi

      Delete
  18. hi,

    dr segmen lyssa

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    #73

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Mama Adam....Ayah Adam sihat?....hihihi

      thanks na sudi sggh sini.
      nnt sy sggh sna...

      Delete
  19. jejak post dari segmen yg sama :))

    http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum..
      Ukhti Azza, thanks sudi sggh.

      nnt abg long sggh sna

      Delete
  20. datang terjah dari segmen yg sama. follow sini. 79. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi ang gnol4, mai terjah na...hihihi
      apa2 pn thanks abg long ucapkn kat ang.
      hrp ang x salah terjah...ahaks3...
      insyaAllah, ada kelapangn nnt abg long sggh sna

      Delete
  21. abg long blog berhantu daa follow balik hehehe :p
    pandai ang bergurau yew ,, hehehehe tengss sbb sudi singgah sini

    http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_5.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. antu abg long spesel tau....antu pesen jiwa kudus daan mulus.
      kalau ikut kamus persatuan antu2 sedunia, spesis antu yg baik2 dan bertokma'ninah...hihihi

      Assalamualaikum (siap bg slm tuh...kihkihkih)

      Delete
  22. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks FL bloghouse ats undangan ang
      insyaAllah, nnt abg long dh longgar abg long sggh sna na.
      hrp ang sabaq na
      sabaq itu cantik...hihihi

      Delete
  23. singgah BW sini dari segmen yang sama.. sorry lambat ^^. jom singgah blog sy.

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. biaq lmbt asal slmt
      hihihi...
      insyaAllah, nnt sy lapang sy sggh....skrg ni tgh ketat sgt2
      sabaq na

      Delete
  24. hi singgah follow awak, dari segmen sama :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Intan Wandalaara
      insyaAllah nnt abg long sggh sna

      Delete
  25. salam hye..
    dri segmen yg sme..
    done follow u ^^
    vsit my blog key... ^^
    kalau sudi follow la skli ek hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumusalam
      thanks coz sudi follow abg long
      insyaAllah
      nnt abg long sggh sna

      Delete
  26. slmat berblogging :D kreatif2 :)

    http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. kreatif ka?
      semua tu anugerah Aallah bt abg long
      utk dikongsi bersama
      utk kita aja...hihihi

      Delete
  27. singgah sini,jemput join giveaway CikBunny =) http://inspirebunny.blogspot.com/2012/12/giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Cik Bunny sudi singgah sini
      nnt abg long BW sana.
      in shaa Allah

      Delete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.