AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Saturday, 6 October 2012

SEGMEN | JOM BLOGWALKING

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


Ha Ha Ha.......gelak berlinangan ayaq mata abg long bila taip entri ini. Apa tidaknya, ini 1st time yang pertama abg long join segmen2 berblogwalking ni ha. Bukan gelak sebab sedih, tapi gelak sebab macam terbuang tabiat pula rasanya. Ye la kan, sebelum ni hampeh la kalau abg long nak menjoin kan diri dalam bab bersegmen ni. Tapi tidak untuk segmen kali ni, abg long rasa nak try cuba test plak.....Mana la tau kan, kot2 blog orange abg long ni boleh tersenarai kat Bursa Saham New York nanti. Siapa tau....

Angpa jangan sembang wei....tuah ayam nampak tang kaki, tuah abg long kat blog orange ni nanti...He He He...Berlagak tahap gedik, cam la blog abg long ni melatop2 dan hot bagai kan?.....Follower pun baru celah gigi.....Tapi, rasanya tuan punya segmen tak kisah mana kot dengan kedaifan jumlah followers tu. Adat la kan berblog.....Tiada paksaan.

Sedih ka kalau seciput ni ja followers ?
Ha Ha Ha!
Abg long ada bagi tau yang ini segmen 1st abg long kan?. Nak tau kenapa tertiba terbuka pankreas nak join dis segmen? Sebetuinya abg long tertarik dengan cara tuang punya blog ini invite blogger join segmen dia. Senang dan simple.....Takdak syarat2 keketatan mengalahkan Tuan Puteri Gunung Ledang.....Well, i like it....Hi Hi Hi!

Tuan punya blog ni kata beliau buat segmen ini semata-mata untuk belanja diri dia sendiri kerana berjaya mencapai target apa yang beliau sasarkan berkenaan blong beliau. Angpa kalau nak tau kisah nyata dan jelas boleh la terjah Adam Azra atau tenyeh tetikus tang gambaq segmen beliau yang comel lagi sweet jetak2 bawah ni ha.


So kawan2.....apa kata, kita pakat2 terjah blog beliau reramai. Ukhuwah ni bukan semata dipandang mata, bukan juga pada ramainya jumlah followers, TAPI pada sudut hati keikhlasan. Berukhuwah biarlah kerna Tuhan. Barulah nilai tambah kita akan mahai rega dia.

Gila panjang kan abg long ang ni merapu-meraban-meroyan. Sori la wei coz angpa kena baca entri segmen panjang berjela. Okies sahabat sekalian. Selamat bersegmen.

Wallahualam

Barakallah fiikum


NotaDiari:
Lepas ni nak publish senarai kaki lepak nan setia kat blog abg long  ni ha sebagai tanda syukran jazilan buat semua.


___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq

53 comments:

  1. Assalamualaikum. Hi abg long. First time join segmen? hehe..

    Suka baca abg long tulis. ayat tesusun baikkk je.. salam kenal eh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanpa Nama, alangkah sweet dan comel jika ang ada nama...ツ

      hmmmm...xpe la, itu hak ang. ang berhak utk merahsiakan identiti ang dari pengetahuan abg long ang ni.

      tapi kan, abg long nak la ucap beriban-riban kontena terima kasih kat ang sbb sudi terjah blog abg long ni dan tggl kan komen yg best.

      thanks juga ats puji2an ang tu. utk pegetahuan am ang, memang 1st time yg pertama ni abg long join segmen.

      abg long harap boleh bersegmen lagi sampai lebam nnt....Hi Hi Hi

      Tanpa Nama, ni abg long reply komen ang ke entri baru erk? Ha Ha Ha....

      Delete
    2. hahaa. sorry abg long. yg takde nama tu saya tadi. browser ni ada masalah skit.. hahaahaha.. thanks once again sbb join segmen ni :)

      Delete
    3. oic....len kali ang tumbuk lobang pusat browser tu laju2...Ha Ha Ha...pe pun thanks la Adam Azra sudi terjah blog abg long ni ha

      mohon tunjuk ajar sama ye... ツ

      Delete
  2. Replies
    1. pehhhh....kerabat mai terjah blog abg long tuh...Hi Hi Hi... bangganyeeeeeeeeee..(smbil kembang kempis lobang idung)

      thanks Tengku Puteri coz sudi bertandang datang dan tinggalkan komen

      assalamualaikum, salam ukhuwah paling comel dari abg long utk ang.

      Delete
  3. Hai bw here. dari segmen sama :)
    http://www.kisahemasputih.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks adinda Emas Putih cozz sudi terjah blog abg long ni ha.

      InsyaAllah, nnt abg long ziarah ang.
      jgn lupa sediakan cengKODOK pisang dgn kopi 0...ツ

      Delete
  4. hi
    http://dhiadirham.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking.html

    ReplyDelete
  5. hi!

    dr segmen yang sama :)

    http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking.html

    #62

    ReplyDelete
  6. dari segmen yg sama ..ayu datang...hehehe

    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat datang ayu...
      sila la dtg selalu yer...ツ

      Delete
  7. Hai.. Datang dari segmen yang sama :)

    http://juliajamaludin.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi ang....sukagelak na...ahaks3...kih3...kui...kui...kui...kuiw teaw...

      nnt abg long sggh gelak t blog ang pla na sukagelak

      Delete
  8. Salam kenal.. dari segmen sama..
    dah follow blog abg long..
    jom follow blog ibu pula hehe (^__^)
    http://ibuafinaazfar.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai iena_gie,
      thanks coz sudi sggh sini
      insyaAllah....
      nnt abg long terjah sna

      Delete
  9. Replies
    1. suara hati, thanks abg long ucapkan coz ang sudi sggh sini.
      insyaAllah nnt abg long terjah blog ang pula.

      tpi sblom tu ang bleh x kasik link ang yg segmen lyssa tuh tepek mai kt abg long ni ha

      Delete
  10. salam perkenalan dari segmen yg sama..thanks sudi singgah ke blog sihatimerahjambu.^__^

    http://www.azhafizah.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking-by.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak...alapak...alagapas....
      segan nye daku, blogger femes lg ohsem mai terjah blog cikai daku....

      hukhukhuk - terharu sdh... ツ

      Delete
  11. dari segmen yang sama :)

    http://ikapukpuk.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks MRS rongoks kerna sudi terjah blog abg long yg x semegahnya ni...insyaAllah, nnt abg long sggh sna. nnt leh kita ngeteh sesama.. ツ

      Delete
  12. salam kenal! kita satu segmen yg sama.. done follow ur cute blog!
    follow me here ok :
    http://the-red-heart.blogspot.com/2012/10/jom-blogwalking.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum
      thanks ctmz coz sudi terjah sini.
      terima kasih daun keladi la ats ayat 'done follow ur cute bloq'
      terharu ase nye ada gak hamba Allah nk follow me...hukhukhuk (smbil mgesat ayq idung duk mlelah sbb virus selsema)

      insyaAllah, nnt abg long sggh sna.

      Delete
  13. dtg dr segmen sama.. jom blogwalking smpai pengsan.. huhu.. done follow :)

    http://zyra1121.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking-by-adam-azra.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Zyra1121....(nma ang mcm kod bar plak-jgn marah ha.. ツ)

      thanks ya sudi sggh blog abg long ni

      abg long x mau la blogwalking smpai pengsan. kalau pengsan lps tu dh xleh nk berblogwalking ag. x best je....apa kata jom kita blogwalking smpai syurga. ok dak?

      barakallah fiikum

      Delete
  14. dtg dr segmen sama.. jom blogwalking smpai pengsan.. huhu.. done follow :)

    http://zyra1121.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking-by-adam-azra.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin ang na Zyra1121, 2 kali ang komen sini.
      alhamdulillah....blog abg long yg x semegahnya ni mesti dh tlekat tang merah hati ang kan?

      hihihi... ツ

      Delete
  15. Bw here, dari planet yang sama, dan join benda ynag sama.

    http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Shasha Yacob,

      ye ye....ada gak yg dri planet sma dgn abg long na.
      kurang2 nnt abg long x la ksunyian...hihihi

      thanks la na

      Delete
  16. salam perkenalan.. dari segmen yang sama.. follow me..
    http://diaryak.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ang ni awek korea ka?
      assalamualaikum (abg long ase ang islam sbb tu bg salam)

      wah, hebat abg long na, blog ni dh smpai ke negara winter sonata. mmg globalisasi bagai...hahaha...msti PM abg long bangga...

      nnt ang kim salam abg long pada Yuri Girl Generations leh dak?
      sampai kn juga salam abg long buat Lee Da Hae pelakon drama My Girls tu erk...hihihi



      Delete
  17. kite singgah dari segmen yg same.. hai hai.. hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai hai ....hohoho..holick

      assalamualaikum Ekatikah.
      apa habaq?

      thanks na coz sudi sggh ni
      nnt abg long sggh sna pula na

      hihihi

      Delete
  18. dari segmen yang same :) sudah follow blog ni ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...syukran jazilan
      thanks mia yusof
      insyaAllah, nnt abg long dh sedikit longgar abg long sggh sna.
      la ni tgh ketat2 lagi...
      hihihi

      Delete
  19. Salam. Wah your blog sgt menarik & ohsem! =) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/09/segmen-cik-misya-nak-follow.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa'alaikumusalam Aimi Syahirah.
      amboi ang...baeekkkkk punya ayt pam ang...hihihi
      puji ada makna ni...seb bek ang lawa, law x dh lama abg long suh atok abg long minang ang....kihkihkih

      Delete
  20. http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking.html

    singgah dr segmen sama.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...syukran.
      thanks Mimie coz sudi sggh sini
      insyaAllah, nnt abg long sggh sna

      Delete
  21. bee datang naik kereta merah & follow...nak tau?
    jom ke blog sy

    http://dikbi.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking-by.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. nek keta merah erk....sy suka law keta warna pink or purple...hikhikhik....insyaAllah nnt abg long sggh sna na. pasti kn keta merah ang tu abg long nek sama....hehehe

      pe2 pn coz sudi sggh sini

      Delete
  22. Singgah dari segmen yg sama :)
    http://ftndiana.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking-by-adam-azra.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Dianaa
      sudi gak ang sggh umah semi-D abg long ni na...terharu ja panreas abg long ni rasa

      Delete
  23. Done Follow !!
    dari segmen yg sama
    jom join segmen sy pula ada hadiah menanti anda !!!! TQ

    http://di-sini-bermula.blogspot.com/2012/10/jom-blogwalking-sampai-pengsan.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks bermula disini
      mcm menarik je
      insyaAllah, nnt abg long sggh

      Delete
  24. Selamat Petang :D
    http://misszberceloteh.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks miss z berceloteh coz sudi sggh sini

      Delete
  25. Datang dr segmen yg sama.. done FOLLOW u..fOLLOW me yar..tq :) Support Mensupport Amalam mulia.. :)

    http://chot91.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. support mensupport amalan mulia....kelas ang dik non...hihihi
      insyaAllah, nnt abg long sggh sna
      tgh tggu ct je ni

      Delete
  26. hye! :) tinjau2 dari segmen yg sama.. sori late.. salam aidiladha ^___^


    http://mizznana11.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-blogwalking.html

    ReplyDelete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.