AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 30 October 2012

Novel Review | Nasi Lemak Ikan Pekasam

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Angpa kaki novel? gila novel? hantu novel? pendek kata angpa ni memang suka membaca novel, tak kira la novel pekebenda pun, yang penting novel......Hari ni abg long nak review satu novel yang maha best bagi penghujung tahun 2012 ni, 'Nasi Lemak Ikan Pekasam'. Tengok tajuk pun dah tau memang sedap. Isi dia gerenti menyelerakan nafsu membaca angpa....HaHaHa....tak rugi woooo beli dan baca novel ni.

Novel ni bukan kisah tak betul taw. Ini betul2 bukan cobaaaaaaaaaaaan...... HeHeHe....Walau bagaimanapun, ia telah ditokok gigit secukup rasa oleh tukang contengnya Cikgu Ahmad Safarman untuk mengebestkan lagi jalan cerita dalam novel ini. Pengalaman beliau bertahun-tahun sebagai seorang guru biasa dikawasan pedalaman menjadikan beliau seorang manusia yang luar biasa.....HiHiHi....Sebab keluarbiasaan beliau itu maka terhasil la novel yang super duper hebat ini.


Novel ni akan berada di pasaran terutama kat Popular dan MPH BookStore pada 5 November. Jadi abg long berharap la sangat angpa2 yang kaki novel, gila novel dan hantu novel pi terjah dua tempat  jual buku berkenaan dengan sepantas gaban pada tarikh yang abg long nyatakan.

Kepada angpa yang nak tau pengalaman sukar, susah lagi payah seorang guru di pedalaman mencurah ilmu boleh la miliki novel ini. Produk Jemari Seni sesungguhnya berbaloi2 untuk angpa miliki. Kalau tidak untuk diri sendiri angpa boleh la beli novel ini untuk dihadiahi kepada yang disayangi dan dikasihi.....Baik punya promo dah ni....HiHiHi....

Well, angpa jangan lupa tau untuk dapatkan novel ni nanti.

Wallahualam

Barakallah fiikum


NotaDiari:
Tuan badan yang conteng novel ni pasti tersipu2 bila baca entri abg long ni....HiHiHi.....Dapat royalti nanti jangan lupa belanja aku ABC. Apa pun taniah la bro atas kelahiran 'anak sulong' ang ni. Aku bangga dengan ang.....bangga tahap KLCC tau......HaHaHa....Aku juga yang terperam lagi kat serembrum ni ha. InsyaAllah, aku pun nak jadi luar biasa macam ang gak nanti. Aku nak tulis cerita macam yang aku habaq kat ang pagi tadi, 'Kambing-kambing ku kesepian dibawah renyai hujan'........KahKahKah...


___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

2 comments:

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.