AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 10 April 2012

STATEMENT PANAS | Tiada Larangan Bagi Watak LGBT


Tak tahu macam mana nak susun ayat untuk entri kali ini. Betul2 boleh bikin keliru dan serebrum jadi beku-kelu. Aduhaiiiiii.....hangpa baca tajuk kat atas tu gerenti hempedu hangpa sedikit ngilu kan? Tapi apa boleh buat kan, ini Malaysia maaaa.....Malaysia Boleh!

Siang malam duk salahkan seorang makcik India ni. Habis orang melayu di segenap ceruk di ligan untuk dimomokkan dengan makcik India tersebut. Sebetulnya orang melayu kita yang menganut ajaran Islam ni memang suka jikalau bab2 menghuduhkan musuh. Kawan lagi kan mereka tikam ini kan pula 'lu siapa'. (siapa makcik india tuh hangpa cari la sendiri....malas nak kasi info sesenang korek taik telinga kat hangpa. Kali ni abg long nak jadi Hj Bakhil Bin Kedekut...hihihi.....) Sikit macam yahudi punya perangai. Rasa bangsa sendiri sahaja yang mulia, orang lain semua hina. Islam tak ajar pun sedemikian rupa. Pandir betul melayu yang haprak ni. Betul la pesan orang2 lama, 'kerana nila setitik habis susu sebelanga'....'seekor kerbau bawa lumpur, habis kerbau sekandang dikotorinya'.

Wat de hell LGBT ni?? Meh cni abg long nak kasi pencerahan minda. Sila tengok gambo kat bawah ni. Tengok....Baca....Faham......Kalau pala hotak hangpa tepu gak selepas tengok boleh la kiranya hempok kepala hangpa kat lantai secara percuma. 


haaaaaa....macam mana? dah gegar belum serebrum, harap2 boleh jadi normal balik. So, cu hangpa baca statement kat bawah ni pula. Lepas tu, lu pikir la sendiri!!

Tiada larangan terhadap watak 'LGBT' pada saluran tv kerajaan: Rais

KUALA LUMPUR: Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim hari ini berkata tidak wujud larangan berhubung watak yang digambarkan sebagai lesbian, gay, biseksual dan transeksual (LGBT) dalam saluran televisyen milik kerajaan. "Tidak ada larangan atas mana-mana persembahan seni oleh mana-mana segmen masyarakat termasuk yang disifatkan sebagai lelaki "lembut" (atau kewanita-wanitaan)," katanya dalam Twitter. Bagaimanapun, beliau berkata Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan "masih berhak untuk memilih kandungan yang sesuai untuk orang awam memandangkan Malaysia adalah sebuah negara pelbagai kaum, pelbagai agama dan pelbagai budaya". 
Sumber : Berita Harian Online


Agaknya apa yang mereka fikirkan...Nak mengalakkan lagi? Tak kan nak suruh penonton yang menapis sendiri cerita yang ditayangkan? Penonton yang tapis? Ibu bapa sentiasa ada ke dengan anak2 24 jam? Lagi banyak penonton yang mencontohi dari menapis cerita tersebut.....Aduhaiiiiiiiiiii, senak paru2 punya statement.

Malaysia Boleh! 
Transformasi Berjaya Rakyat Sejahtera!

Well, apa pendapat hangpa? 

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.