AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Sunday, 8 April 2012

Catatan Buka Kedai


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة 



اَلْحَمْدُ ِللهِ الَّذِى أَحْيَانَا بَعْدَمَا أَمَاتَنَا وَإِلَيْهِ النُّشُورُ
alhamdulillahil ladzi ahyana ba’da ma amatana wailaihin nusyur

Ertinya :
"Segala puji bagi Allah yang menghidupkan aku kembali setelah mematikan aku dan kepada Allah akan bangkit"

Selamat pagi si cantik dan si kacak semua.

Perhhhhh.....terskema la pula pepagi buta ni (alahaiiiiii.....dah kul 11.28am kita). Whatever je la kan.....Wll, Apa khabar wajah2 kesayangan hamba?? Planning apa hari sunday ni?? Tak kan layan tido jer kot....Ari ni terlepas plak cite kartun Ben 10 gara2 futher stydo after solat subuh tadi...huhuhu...


Hari sunday yang marbeles dan mega mendung kat luar sana......Indah dan permai. Bestkan bagi mereka yang ada tulang rusuk kiri, boleh habiskan masa berhujung minggu bersama. Yang dah berumah dan bertangga tentu tengah busy bergotong-royong kemas rumah bersama-sama, petang pula dapat la plan keluar beriadah ke mana-mana......Bagi yang tengah tangkap cintan cintun pula mesti tengah syok berdating, makan-makan dan tengok wayang bagai....(jangan sampai korang buat wayang sudah). Sedap sungguh menikmati hidup. Senang story, hidup sentiasa berwarna.

Aku macam biasa la, lepak kat rumah jer......Nak siapkan apa2 yang patut dan yang tak patut aku siapkan. Esok dah hari isnin, banyak lagi yang perlu aku buat-siapkan. Kalau berkesempatan seuasai solat asar nanti nak ke JJ Tebrau City sekejap. Window shoping sambil refresh serebrum aku yang tepu dan beku ni.  Duduk terperap dalam rumah pun tak boleh sebenarnya. Cahaya matahari tidak kena kulit nanti proses fotosentisis tidak berlaku, ia amat tidak elok untuk kesihatan mental dan fizikal aku. Lagipun, macam la duduk dalam rumah sepanjang weekend boleh mengubah warna kulit aku secerah Lisa Surihani dan menukar rupa paras aku menjadi lebih kacak dari hero Ombak Rindu Si Aaron Mustafa Bin Aziz. 

Hmmmmm......So, nak kena list barang2 ni nanti........apa2 pun kena cucuk dulu, check baki. Langkah berjaga2 dan berwaspada (◕‿◕)☆ ™ Tak nak main redah, nanti kan tak pasal2 dapat padah.....menyesal tak sudah. 

Kebelakangan ni aku rasa macam tak cukup jer masa 24 jam sehari untuk aku. Kalau boleh aku nak lebih dari orang lain. Banyak benda perlu aku buat, banyak benda perlu aku fikir........banyak benda juga yang perlu aku ignore kan. 

Aku nak mandi jap, lepas tu nak buat menu untuk breaklunch (bancuh nescafe+goreng nugget jer, cukup la tu....aku sorang jer nak melantak). Aku kena siapkan kerja2 aku apa yang patut sebelum aku keluar membawa diri aku makan angin petang nanti. Langkah berjaga2 supaya malam nanti aku tak kelam kelibut bagai...

Ok semua.......Selamat berhujung minggu. kita berjumpa lagi nanti di dunia blog ini. 

ربنا آتنا في النيا حسنة وفي الخرة حسنة وقنا عذاب النار
Rabbanaa aatinaa fiddunyaa hasanatan wa fil-aa-khirati hasanatan waqinaa a'-dzaa-bannar

Ertinya:

"Wahai Tuhan kami, berikanlah kami kebaikan di dunia dan di akhirat dan periharalah kami dari azab neraka"

Aminn Ya Rabbalaalaminn.

Assalamulaikum

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.