AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Saturday, 21 April 2012

Tips | Membentuk Cinta Abadi


بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


- Cinta Abadi mampu di miliki?
Setiap manusia yang berkelana di bumi Allah SWT ini sering mendambakan cinta dalam kehidupannya. Namun begitu, berapa ramai di antara kita yang bertuah yang betah mendakap dan memiliki CINTA ABADI?. Ada pelbagai cara untuk kita kenal, rasa, lantas memiliki ia. Salah satunya kita hendaklah mengenal diri kita sendiri serta apa haluan tujuannya cinta kita.

Disini suka aku kongsikan dengan rakan-rakan sekalian cara bagaimana untuk membentuk cinta abadi. Artikel ini garapan oleh seorang hamba Allah yang tidak BERNAMA. Bagi aku artikel ini sungguh cumey dan cute untuk kita gali segala maknanya. Supaya ia boleh kita jadikan cahaya dan landasan dalam kesungguhan kita mengenal dan mencari cinta.

Jom terjah minda kita.....Selamat membaca CARA MEMBENTUK CINTA ABADI buat semua.

Cinta sejati tidak pernah merasa sunyi walaupun orang yang tersayang tidak ada di sisi. Perasaan cinta, gambaran wajah kekasih, bayangan kenangan-kenangan manis dan harapan positif untuk membina hidup bahagia menjadi teman di kala bersendirian.

- Jauh bukanlah halangan jika jodoh telah ditakdirkan
Apabila anda bersendirian atau ketika pasangan tidak ada disisi, bayangakan seolah-olah dia ada di sisi anda. Ketahuilah rasa sunyi dan rasa tidak diendahkan adalah emosi negatif.

Hentikan perasaan ini kerana ia akan menyusahkan diri anda sendiri. Sebab, kenikmatan cinta akan hilang tak semena-mena, diganti oleh perasaan dipinggirkan oleh pasangan. Bahaya!

Cara terbaik, imaginasikan seolah-olah pasangan ada bersama anda, seolah-olah anda mendengar suaranya, mendengar tawanya dan merasai kegirangannya. Bila anda selalu lakukan teknik ini, anda tidak akan pernah merasa sunyi walaupun kekasih hati tidak ada di sisi. Dengan melakukan hal ini, anda sudah membina emosi positif, iaitu dengan merasai kenikmatan cinta.

Sedekahkan bacaan surah Al-Fatihah untuk dirinya, semoga dengan pahala yang anda sedekahkan itu dia mengingati anda selalu dan ingatan itu baik-baik sahaja. Cinta terbaik adalah cinta dibina berlandaskan agama, iaitu anda mencinta pasangan anda sebagai ibadah anda kepada Allah SWT.

- cinta itu MEMBERI tetapi bukan MENGAMBIL
Moga dari memberi cinta, anda diberi pahala oleh Allah SWT. Dengan pahala yang anda kumpul, moga dari situ Allah SWT merahmati kehidupan anda lantas membukakan pintu-pintu kejayaan buat anda juga buat pasangan.

Motivasi cinta ada di mana-mana, sebaik-baik motivasi dalam menikmati cinta adalah memberi cinta dengan mengharap balasan pahala dari ALLAH Yang Maha Esa. -TAMAT-___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.