AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Thursday, 18 July 2013

Afiqq Hakimi Evan's | Kubur memasing

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Generasi X dan generasi Y (bukan semua) sekarang ni dia punya kepoweran memang tak boleh nak follow......semput penafasan tahap dewa abg long yang class muzium ni nak pikiaq dengan akai waras yang duk ada tang kepala ni....

Nak kata tak pi sekolah rasanya mak bapak dah hantaq pi sekolah suh belajar, bila besaq boleh jadi spesis berguna....tak berguna pada agama, bangsa dan negara kurang2 berguna la pada diri sendiri dan keluarga....

Nak kata, cikgu-cikgu kat sekolah tak mengajaq rasanya sakit jiwa depa duk melayan karenah murid2 yang duk ada.....dari membaca dan mengira, abis benda depa dah ajaq....ilmu dunia-ilmu akhirat semua duk ada.....tapi awat pilih 'hidup serabai' juga? Hamla betui la.....ada akai tak maunya pakai....

Dulu2 langgar hukum Tuhan sebolehnya nak disorok sampai ke kerak bumi.....Tapi sekarang ni, langgar hukum Tuhan dah jadi semacam satu kebanggaan..... Opppssssssss......kebanggaan atau kebangangan??? 

Siap publish untuk khalayak lagi.....apajadahnya?? 




Yang tak boleh blah, bila dinasihat oleh khalayak melenting tak tentu pasai....orang tegur tu sebab orang sayang anda, orang marah tu sebab orang kasihan kat anda...Think + kan comei....



Memang la kubur memasing......Semua orang take note perkara tu......tapi sebelum nak masuk kubur memasing tu bukan ke kena guna kudrat dan tenaga khalayak untuk bawa jenazah kita masuk ke kuburan? Bukannya jenazah kita boleh golek2 dan guling2 masuk kubur dengan sendiri.....waima melompat2 pun tak boleh....jangan terpengaruh sangat dengan cite hantu pocong dah.....

Bila dah terbaca, terpaksa la tinggal pesanan......tak kan nak biarkan, tak sweet pula kan? pesanan abg long buat beliau (dikotak pesanan), "Semoga Allah swt terangkan hati Afiqq Hakimi dengan Nur-Nya...Moga mendapat hidayah....Mudah-mudahan ada cahaya menerangi kegelapan. Jazakallah."


Allah swt sendiri pernah berfirman yang bermaksud,
"Demi Masa! (1) Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian (2) Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan kebenaran serta berpesan-pesan dengan sabar.(3)" [Surah Al-'Asr (103) : 1-3]

Jadi, kepada sahabat2 semua....fikir dulu sebelum buang.....Opppsssssss.....fikir dulu sebelum bertindak, bukan bertindak dulu baru berfikir. Itu 'semak' namanya bukan smart....

Pesan untuk diri, pesan pada semua.

Jazakallah.
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.