AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Saturday, 5 January 2013

Honda Civic EK

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Kepada peminat dan pencinta tegar kereta keluaran Honda, terutamanya Honda Civic EK kat sini abg long nak habaq mai kat angpa semua. Ada selai kereta Honda Civic EK yang hendak abg long hayun (jual). 

Body dia masih gilos mantap. Kalau nak dibanding dengan body Neelofa tu abg long kira sama padan kot...HaHaHa... Enjin kereta Honda Civic EK memang gila meletop. Fuhhhhh....memang mengiurkan la mata yang memandang.

Sedikit fakta menarik tentang beliau.
  • Kereta Honda Civic EK B16a manual EJ6
  • Bodypart original EK (palsu2 abg long tak main...HiHiHi)
  • Depan belakang conplete lampu stanley
  • Seat Bucket (mantap siot)
  • Rim Enkie RS two piece origanal Japan (jauh siot mai dari Japan...nek belon ni...HiHihi)
  • Tayar 4 biji dijamin 95% berbunga
  • Ekzos twin loop dc2 original
  • Carpet integra
  • Gear short shift type R
  • Cam type R
  • Cermin depan virs 2000
  • Adjuster absober EK9





Untuk buyer Kelantan dan Terengganu sahaja sebab kereta ni ada kat KB. Yang tinggal jauh nun di Asmterdam jika berminat boleh juga contact abg long tapi kos pergi balik angpa untuk tengok kereta ni adalah tanggungan secara sendirian berhad. Setakat nak belanja makan minum in shaa Allah abg long cuba usahakan.

Harga buka RM38.5k. Boleh runding lagi. Tapi setakat yang abg long termampu la....Nak banyak-banyak memang tak daya la. Nanti tak lepaih pula abg long nak beli beras, susu, gula untuk rakyat jelata.

Hanya buyer yang betul berminat sahaja abg long layan. Setakat nak berkenalan dengan abg long buang karan ja....HaHaHa....Untuk urusan dan pertanyaan lanjut (walaupun abg long bukan kaunter pertanyaan) angpa boleh pukul no telepon tak bebas tol abg long di talian 019-2038292. SMS atau watsapp tidak akan dilayan kerana jejari abg long luka dilukai, jadi tak boleh nak text bagai. Kepada sahabat yang berminat dengan abg long kereta yang nak jual ni boleh la calling2 me.

Talian dibuka dari jam 8:00am - 12:00pm waktu Malaysia. 

Jazakallah fiikum.



___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.