AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Saturday, 22 September 2012

Si Cilik bergaun purple

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Ok ke tajuk tu? lantak la erk....yang penting ada tajuk dan tajuk dia macam best....kira ok la tuh kot....Hi Hi Hi. 

Gambaq ni stock lama. Masa ni tengah duk lepak2 kat kerusi yang disediakan oleh pihak berwajib (pihak bersunat takdak sedia apa2 kot...Ha Ha Ha...) bawah sepohon pokok mangga yang lebat daunnya dari buah yang ada. Tapi ok la tu, takdak buah kurang2 ada daun sebagai tuduhan. Syukur. Masa tengah best melepak sambil layan blue (cehhh...sebijik macam Sahak tengah layan blues), tetiba tengok Si Cilik bergaun purple ni tengah berlarian ke arah pokok mangga tempat abg long tengah lepak. Kamera dah kat tangan time ni. Dok tengah godek2 setting dia. Rasa comel pula nengok masa dia tengah berlarian tu, terus abg long shoot secara rambang.

Jadi, hasilnya macam kat bawah ni ha. Comel tak? Bukan comel tak Si Cilik ni, maksud soklan abg long tu comel tak cara tembakan abg long masa amik gambaq Si Cilik ni....Ha Ha Ha! 

Kalau ada sifu2 photography yang terjah entri dan blog ni sila2 komen dan bagi tunjuk ajar yer. Yang tak sifu pun boleh gak kalau nak bagi komen, di persilakan. Maklum la, abg long ni buah cempedak diluaq pagaq dalam bab2 photography ni, jadi kena la jolok2 kan... ツ 







Abg long ni masih mentah dalam bab-bab photography. Banyak benda nak kena pelajari dan hadami. Orang kata, kalau nak shoot yang best kena pandai ambik angle dia. Ye la, bab ni penting. Kalau angle cantik, gambar yang tak cantik pun boleh jadi bombastik. Bila dah dapat shoot angle yang best tak payah dah nak edit bagai. Jimat masa dan tenaga melopong depan skrin laptop ni.

Rasanya cukup kot untuk entri ni. Kejap lagi nak keluar ke Kemaman. Cari subjek untuk pembelanjaran seni photography lagi. Nak siap2 kan material dia dulu. Nanti tak la kalut ribut nak shoot sini sana. 

Petang ni nak ke kawasan jeti nelayan area Telok Mak Nik. Harap2 dapat shoot yang maha best.

Wallahualam.

Barakallah fiikum.

NotaDiari:
~::Buat Si Cilik::~

Bertemu diri kamu adalah satu takdir,
Menjadi kawan kamu adalah pilihan,
Tetapi untuk JATUH CINTA kepadamu bukanlah satu kebetulan...
Ianya adalah sesuatu yang telah di tentukan.

layannnnnnnnnnnnnn!! ツ 

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

2 comments:

  1. Comelllll. Nampak effortless gambar tu. Tak nampak photographer bersungguh-sungguh nak shoot demi dapatkan hasil yang awesome.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks fifie.
      mmg pun x effortless,
      masa ni tgh duk godek2 nk setting
      tgk2 dia dh start berlarian.
      jd amik je la apa adanya.

      sifu suh ejah exif file tapi tak taw duk tang mna
      Hu Hu Hu!

      Delete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.