AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 25 September 2012

Padah kirim gambar bogel

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


Mengucap panjang berbatu nautika abg long bila baca tajuk berita dalam akhbar Metro semalam. Akibat gambar bogel yang beliau hantar kepada teman lelaki, beliau kini hidup dalam ketakutan setelah diugut oleh bapa saudara teman lelaki beliau yang bergelar 'datuk'.

Mengikut apa yang di laporkan dalam akhbar, remaja yang bernama Ah Leng, 16 tahun itu dikatakan mengambil gambaq bogel sendiri dan menghantarnya kepada kekasih beliau San Jian Tong, 18 tahun. Tujuan beliau mengambil dan menghantar gambar bogel tersebut kepada teman lelaki adalah konon untuk memberi semangat kepada teman lelaki yang kini terlantar disebabkan sakit jantung. 

Walau bagaimanapun, selepas kekasihnya itu dimasukkan ke sebuah hospital di ibukota. SMS yang beliau hantar telah dibaca oleh bapa saudara teman lelakinya yang bergelar 'datuk'. Melalui 'datuk' itu la beliau bertanya khabar dan mengetahui perkembangan terkini kesihatan teman lelaki yang sakit. Sejak dari itu, bapa saudara teman lelaki telah meminta beliau mengirimkan beberapa lagi gambaq2 bogel kepada San kononnya bagi meniup semangat melawan penyakit.

Menurut Ah Leng, teman lelaki juga telah mengirimkan beberapa gambar alat sulit kepadanya. Bapa saudara teman lelakinya juga meminta beliau melakukan beberapa perkara pelik. Antaranya tidak boleh tidur selama 8 hari. Ekoran dari itu, beliau mula menjadi seorang pendiam.

Perubahan ini akhirnya terbongkar setelah bapa beliau bertanyakan masalah beliau. Bapa beliau telah membaca sms yang dihantar oleh 'Datuk' tersebut berserta dengan beberapa keping gambar yang mengandungi alat sulit.


Adoiiiiiiii....dah takdak kerja lagi ke sampai buat semua benda macam gitu. Ini la jadinya bila kemudahan dan teknologi disalah gunakan untuk keseronokan. Ini yang dilaporkan, yang tidak dilaporkan abg long rasa berlambak lagi.

Kepada semua, berfikir la sebelum bertindak. Terutamanya kita yang berbangsa melayu yang Islam adalah tunjang kehidupan.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

2 comments:

  1. Hurmmmm nak buat macam mana, penyakit boleh diubati dengan tengok gambar bogel. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la pasai..
      makin mencapai kemajuan semakin minda kita mundur kebelakang.
      wlpn dia ini cina dan tdk seagama dgn kita, namun diharap kisah dia memberi pengajaran dan sempadan buat semua. Exspecially kita org2 melayu yg beragama Islam.

      pikiaq dulu sebelum buang..
      opppssssss.....pikiaq dlu dlm apa jua tindakan (^_^)

      Delete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.