AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Monday, 24 September 2012

Tips | Betui ka suami ang ada kekasih gelap?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Hi Hi Hi.....belum apa2 abg long ang ni dah gelak bagai. Bukan apa, rasa kelakaq pula bila jadi kaunselor tak bertauliah ni ha.

Okies ebeli badi....ni adalah entri sambungan bagi entri yang bertajuk Tips | Nak tau suami ang ada kekasih gelap?

Jadi, yang ketat2 jiwa tu harap entri ni dapat bagi kelonggaran. Entri ni just untuk senaman muka semata2.....Ha Ha Ha!

So, kat bawah ni jawapan dan cara tindakan utk meleraikan kekusutan akal fikiran.

1. Tak semestinya kot yang berpontesi itu teman rapat, kawan sekerja yang selalu outstation bersama dan juga kekasih lama Incik Suami. Orang jauh pun boleh gak kalau Allah SWT dah tetapkan. Jadi, toksah la duk ketat2 serembrum pikiaq tentang kawan-kawan opis suami dan kekasih lama dia. Sesungguhnya Allah yang Maha Mengetahui.

2. Sila rujuk pada penerangan no.1

3. Dingin atas katil? Macam mana tu? ang yang duk baca ni ada pengalaman atas katil dak? Habaq mai kat abg long ni ha....Kah Kah Kah.....Macam gini, kalau dia dingin atas katil, abg long sarankan off segala kipas dan aircond. Biaq pi panas dan hangat. Kalau masih dingin gak esoknya elok la dihidangkan nasi dingin kat suami yang dingin tu.....Tapi AWAS!, jangan ang bagi dia nasi kangkang pula. Berdosa tak bau syurga! Kalau abg long taw, abg long luku ang punya kepala. Kalau dia pot pet pot pet komplen itu ini, apa kata buat borang aduan/komplen suh incik suami isi. Tak dak la bernanah telinga duk dengaq dia duk beleteaq. Ala, macam yang kita selalu tengok kat klinik kerajaan, kfc, pizza hut dan lain-lain tu.....yang depa taruk box kecil tu. Apa nama dia? abg long lupa la...Hi Hi Hi!

4. Kita sendiri nak ka tengok suami kita selekeh macam penagih? Tak nak kan? Jadi, itu perubahan ke arah kebaikkan bukan?. Tak apa.....Sebagai isteri, elok juga la pasang badan gak bersama incik suami. Baru ideal namanya.....Kih Kih Kih!

5. Kod rahsia? Wah............macam egen KGB dgn CIA pula kan? Tapi, seeloknya mintak izin sebab handphone ni salah satu barang2 yang terletak bawah akta private and confidential. Nak tau brg lain yg terletak bawah akta P&C ni ang boleh emel soklan or  tepek kat ruangan komen. Nanti abg long habaq.....Hi Hi Hi..... Bab handphone ni jangan memain beb, kisah cerai berai banyak juga berlaku sebab ni. Kesnya sebab salah faham pasai sms. 

6. Pakai 2 handphone dah tak pelik dah sekarang ni. Zaman dah berubah. Sekarang ni, berlambak orang pakai handphone lebih dari satu. Semua talian ada. Celcom, Maxis, Digi, U-mobile, Happy.......macam2 ada. Jadi, ini bukan isu. Kalau handphone off cuba la on kan. Adoiiiiiiiiiya itu pun nak abg long habaq ka? Kui Kui Kui!


7. Sila bawa pi check kat doktor pakaq seeloknya. Mungkin ini tanda2 bahawa incik suami 'tutttttttttttt'. Mana la tau kan, tekanan kerja ke apa. Bukan kita tau pun kan? kan? kan? Well, ada eloknya bawa jumpa pakar. Pakar cinta tu yang last sekali bawa pi jumpa......ahaks...ahaks...ahaks....

8. Kalau dia pelupa itu kemungkinan masa masak/bancuh ayaq ada semut kat dalam. Kan dah tak pasai2 incik suami jadi bengong tak tentu hala....sebelum bancuh ayaq atau masak check dulu gula dan masakan kita takdak masuk semut sebagai ramuan tambahan.....Ha Ha Ha!

9. Walaaawehhhhhhhh......suami out station nak pi kerja pun nak follow ka? Ni kanak2 ribena ke queen control namanya? 

10. Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiila weh.....dingin salah, bagi perhatian lebih pun salah. Kalau berterusan macam gini memang bikin incik suami serba salah. Patutnya bersyukur dan berterima kasih sebab incik suami bagi perhatian lebih. Syukur itu kan comel....He He He!

11. Mungkin dia tidur lewat sebab siapkan dia punya kerja pejabat dia. Tak pun dia nak tengok bola EPL team kegemaran dia main. Mungkin juga inciki suami itu sedang berblog.......Kah Kah Kah!!. Tak elok berprangsaka buruk.

12. Sila rujuk no.6 hingga no.8

13. Sila rujuk no.2 hingga no.5


14. Sila rujuk no.1 hingga no.11
 
Ang paham dak ni? Kalau tak paham ang klik SINI untuk baca entri sebelum ni. InsyaAllah, nanti ada la kot pencerahan minda.


 amboi abg long, gelak sakan na...

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.