AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Sunday, 6 January 2013

Zarina Anjoulie Oh Zarina Anjoulie

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

kes artis dengan dadah lagi? bagi abg long artis dengan dadah ni ibarat kentut dengan taik....tak kentut dulu keluaq pasti taik yang keluaq dulu masa duk tengah meneram kat dalam jamban, memang tak dapat dipisahkan (maaf la sahabat2, terpaksa conteng menda kotor sikit entri ni). Itu bidalan yang maha sweet buat depa. Ingat depa artis, maka depa boleh buat apa sahaja sesuka suki hati.....Oh! no....

Zarina Anjoulie ni dari zaman anak puntianak lagi dah bikin masalah. Kerjaya lakonan takdak la membanggakan mana, kontrobesi ja lebih...ntahapaapantah....Bila budak2 kementot akai duk puja dan angkat dia sebagai idola maka rosak la segala yang mengikut tu. 



Akhirnya setelah dua hari lepak dalam Penjara Kajang, penderitaan Zarina Anjoulie berakhir. Dengar ceghite dia telah di jamin oleh adik tirinya. Sebelum ini takdak sorang pun ahli keluarga dia yang sudi hadir untuk menjamin dia daripada tuduhan memiliki dadah.  Nasib ada adik tiri yang abik hati, limpa, pankreas dan segala. Kalau abg long, lantak pi la kat ang...

Selepas keluaq dari komplek mahkamah Petaling Jaya, Zarina di khabarkan akan membuat kenyataan media. Namun buat sementara ni dia nak berehat dan menenangkan perasan terlebih dahulu. Dia akan mengadakan sidang media dan mejelaskan segala-galanya. Ntah apa yang dia nak jelaskan tak tau la.....kita tunggu dan dengar je la nanti ye.

Kes dadah beliau bersama pakwe sedap beliau itu bakal disebut pada 8 Februari nanti. Kalau sangkut alamatnya ke dalam la dia nanti dan tidak akan dibenarkan berlakon oleh Zed Zaidi. Seniman awal2 lagi dah bagi amaran kepada artis2 yang terlibat dengan dadah ni. Tiada kompromi.....Tapi kalau Zarina buat rayuan macam mana abg Zed Zaidi? Terima ke? Mana la tau seniman bersimpati dengan dia nanti? Lagi pun Zarina tu kan punya 'aset' yang terbaik, jadi rugi je peram dalam jeriji besi. 

Abg long harap seniman tegas dalam setiap tindakan dan kota apa yang di kata. Perkara dadah ni bukan boleh dibuat main. Musuh no.1 negara taw.....dah jadi artis tu kena la tunjuk contoh yang baguih. Budak2 sekarang ni artis la idola hidup depa....mak ayah, cikgu dan ulama ni depa tak endah dah. Kalau rosak idola depa, rosak juga la masa depan depa...Tak kira la dalam hal dadah ka, berpakaian ka....pergaulan ka.....artis kena la tunjuk contoh yang sweet dan comei ya.

Kepada muda mudi tu, nak cari idola pun tengok2 la sama idola yang macam mana. Adakah idola angpa tu boleh pimpin angpa agar dapat bersenang kat 'sana' atau sebaliknya.

Barakallah fiikum.





Photo: Lebai google
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”

1 comment:

  1. Btl tu abg long..... Tak satu2 si zarina ni buat...gaduh la, sosial la... Ke mmg dia ni masalah....tp x nk ngaku??

    ReplyDelete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.