AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Sunday, 6 January 2013

Jom isi jawatan kosong

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Adakah angpa baru habis belajaq? Angpa tengah takdak kerja? Angpa dah jemuih dan penat melilau cari kerja? Angpa memang nak kerja? Meh sini abg long bag ang.....Ada satu lobang kerja untuk angpa isi. Kerja kosong tak banyak mana. Mungkin angpa kena fight antara satu sama lain untuk mengisi jawatan kosong ni.

Kat mana jawatan kosong tu? Dah tentu la jawatan kosong tu dijabatan goment 1Malaysia. Orang kampung abg long berkenan bebeno kalau anak2 depa dapat kerja goment. Tak taw la abg long kenapa......Metaliti kot....HiHiHi...

Well, Ada dua jawatan kosong yang boleh angpa isi. Antara jawatan tersebut adalah;
  1. Pembantu Tadbir Kewangan Gred W17 (Jabatan perkhidmatan Awam) - 100 kekosongan
  2. Pembantu Antidadah Gred S17 (Kementerian Dalam negeri) - 82 kekosongan
Kelayakkan bagi mengisi jawatan ini adalah calon pemegang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Angpa yang ada STPM, sijil kemahiran,  diploma, degree, master dan phD toksah la gatai2 pi mohon pula yer. Kesian la kat depa yang ada SPM ja. bagi la peluang kat depa. Dah ini memang jawatan selayaknya bagi depa. Angpa yang ada kelulusan lebih baik tu usya2 la jawatan lain na. Beri peluang pada rakan2 kita yang selayaknya. Jangan potong line rezeki kawan2, tak elok.

Macam mana nak apply jawatan ini? Angpa boleh layari website atau portal rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam atau klik sahaja SINI untuk mendaftar di atas talian.

Tarikh tutup permohonan adalah sebelum atau pada 13 Januari 2013 (Ahad) jam 11.59 malam. Untuk keterangan lanjut angpa boleh rujuk iklan yang abg long tepek kat bawah ni. 

Sila klik gambaq untuk tumbesaran
Sebelum warga asing yang duk bersepah rembat jawatan ini ada baiknya angpa isi cepat2...HaHaHa....Jangan tunggu lama-lama....Nanti lama-lama....Jawatan ini di isi orang......

Sekian sahaja info dari abg long untuk kali ini. Dan, jangan lupa untuk war-warkan info ini pada kakak, abang, adik, sedara mara, mak, ayah, ketua kampung dan orang2 kampung angpa sekalian.

Jazakallah fiikum.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.