AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Friday, 2 November 2012

Permohonan BR1M 2.0 secara online

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Angpa dah isi ka belum? Rasa2 angpa layak dak nak isi dia? Kalau belum dan angpa layak tunggu apa lagi, jom la serbu.

Jangan tunggu lama-lama...Nanti lama-lama.....Angpa termiss pula.....HeHeHe...

Mulai 1 November 2012, rakyat Malaysia yang layak memohon, boleh memohon melalui aplikasi e-BR1M online. Yang dah dapat BR1M 1.0 sebelum ni boleh la buat semakan dan kemas kini maklumat. 

Tapi, sebelum mohon sila baca syarat-syarat kelayakan kat bawah ni.



Awat mata angpa terbelalak lagu tu? Kenapa? Tak jelas dipandang mata? Kalau tak nampak orang kata pendek umo.....Abg long tak kata tau, orang yang kata....HaHaHa...

Kalau tengok pada kedua2 syarat tersebut sah2 abg long tak layak nak mohon apatah lagi nak cuba merasa kesedapan duit BR1Malaysia tu. Jadi, kepada yang layak selayak layaknya sila la buat permohonan ya. 

Kalau angpa yang dapat BR1M rasa nak belanja abg long boleh la connneting abg long nanti....HiHiHi....

Mohon jangan tak mohon......Mohon jangan tak mohon......Tunaikan tanggungjawab angpa dengan memohon BR1M 2.0 ni.....HaHaHa....

Jom serbu aplikasi eBR1M
Tunggu apa lagi, klik eBR1M sekarang! Untuk baca syarat-syarat dan isi permohonan (~__^)


Barakallah fiikum


___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

4 comments:

  1. hehehhe bestnya bestnyaaa mari mohon ramai2.. =)

    jemput follow sini
    http://myaleo.blogspot.com/2012/10/chicky-in-memory.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah Masmira Masri, nnt sy sggh
      dh isi tu doa2 la yer biaq cpt spt...hihihi
      dh dpt jgn lupa belanja ibu bapa..hahaha

      Delete
  2. Baru isi. Huhu. Bila agak agak dia nak panggil nie. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah dlm msa tdekat.
      dh dpt jgn lupa banje abg long na fie
      hihihi

      Delete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.