AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Saturday, 3 November 2012

Misteri disebalik rahsia LOGO Yahoo!

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Tadi lepak kat blog dik non Lyssa Faizureen yang maha ohsem itu. Ada la entri terbaru dia yang rahsia-rahsia tu tentang logo yahoo!.


Punya la abg long ni excited nak mengetahui rahsia dia. Tenyeh la tetikus tang seacrh pastu text Yahoo kat lebai google. 

Pastu kuar mende alah macam kat bawah ni.



Nampak tak kotak kuning kat bawah tu? Dik non Lyssa kata situ la rahsia dia. Tapi kena la tekan kat tanda seruan tu. Nanti yang dikatakan rahsia tu tak akan lagi menjadi rahsia.

Apa lagi, dengan penuh excited tahap ke-28 abg long pun tekan la tanda seruan tu. Nak tau apa yang jadi? 

Apa-apa pun abg long nak gelak dulu....HaHaHa!!....Waaaakakakaka!!

Tekan punya tekan....punya tekan......tak juga keluar dia punya bunyi.....Haaaisssssshh.... Ini bukan rahsia tapi ini dah menjadi misteri. Abg long tak puas hati, abg long tekan lagi berkali-kali. Tapi masih juga tak keluar dia punya bunyi. Pelik la kan, rerakan len tekan duk ada jer bunyi dia, tapi abg long hampeh pula jadinya.

Abg long tekan lagi sekali.....ok aloh, takdok bunyi pong!

Misteri ni....

Nak tau sebab apa yang dik non Lyssa kata rahsia tetiba tang abg long ia jadi misteri?

Angpa nak tau dak?

Betul angpa nak tau ni?

Betul ni? - sila angguk kan kepala sendiri...

Lepaih tekan berkali-kali tak juga keluar bunyi abg long pun rasa pelik.....check sana, check sini......rupa-rupanya speaker abg long silent mood tadi dan lupa nak on kembali. Patut la nek kematu jari duk tekan tak juga keluar bunyi....Ha, itu la misteri dia....Jom gelak secara berjemaah....HaHaHa!....KahKahKah!

Well, angpa cuba try test la juga.....cu angpa dengaq bunyi dia bila angpa tekan tanda seruan tu. Jangan angpa seru benda lain dah la ya....HiHiHi..

Selamat mencuba dan mendengar ya....pastikan buka volume besaq2 taw!


Barakallah fiikum



___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

5 comments:

  1. Bunyi apa. Malam malam nie takut sikit nak tekan button misteri. haha

    ReplyDelete
  2. hahaha . sebelum bacaa entry ni lagi lyssa dah tau dah kenapa tak berbunyikk . dah sah sah lah laptop dok silent . org lain yg tak dgr ape2 pun sah dok silent jugak . hahahah . ..

    mana la boleh takkan dengar kecuali korang tak perasan lappy korang tu dok MUTE . haha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ang ni mcm nujun anak cipan la dik non...taw2 ja...hahaha

      Delete
  3. hahahaha...dh dgr dh...ada org jerit...yahooooooouu...huhu..kelakar2..sblm nie x pernah pulak terlintas nk tekan ! tue..hehehhe

    ReplyDelete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.