AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 13 August 2013

Tauke nasi kukus pula dibunuh kejam

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Lagi kes bunuh kejam. Terbaru tauke nasi kukus di daerah Paka, Terengganu mati ditikam berkali2 dan kenderaan arwahyarham telah dibawa lari oleh suspek.

Samun.....bunuh....tembak....bom....peerrrhhhhh.......dah rasa macam dalam wayang gambar pula kan.....itu yang dilaporkan, yang tak dilaporkan tak tahu berapa banyak....boleh dikatakan tiap hari ada sahaja cite tak best cenggini....

Peniaga Restoran Maut Ditikam Di Paka. Dungun : Seorang peniaga restoran telah maut ditikam di hadapan premis miliknya sendiri dan keretanya telah dilarikan suspek dalam kejadian pagi ini. Mangsa, Mohamad Lutpi Bin Mansor, yang menjalankan perniagaan nasi kukus di sebuah restoran di Paka, Dungun maut setelah ditikam di dadanya. Kejadian dikatakan berlaku sebaik mangsa pulang dari surau selepas mengerjakan solat Subuh dan menuju ke premisnya berdekatan Jalan Besar, Paka. Kejadian berlaku kira-kira jam 7.00 pagi ini. Suspek turut melarikan kereta jenis HILUX bewarna hitam milik mangsa dengan nombor pendaftaran CCL 5455. Motif pembunuhan dipercayai berpunca dari hutang. Kes masih dibawah siasatan polis dan kes disiasat di bawah seksyen 302. [sumber]

Angpa boleh baca kes ini kat SINI untuk maklumat lebih lanjut.

Nampaknya rakyat dah semakin tak selamat.....tapi yang peliknya masih ada lagi yang mendabik dada kata indek jenayah dah semakin berkurang.....hmmmmmm......apa2 je la....yang pasti 'realiti' semua orang merasai...

Undang2 yang ada dah tak mengerunkan penjenayah....malah mereka semakin berani lagi....Penjenayah ni tak kira warna kulit, bangsa dan agama.....

Abg long rasa kemasukan 'orang luar' yang bertongkang-tongkang merentasi sempadan negara juga pemangkin kepada apa yang terbentang depan mata kita kini....ke angpa pikir macam mana?

Sekarang ni nak keluar pun dah rasa cuak......walaupun takde musuh tapi takut menjadi 'mangsa' keadaan macam kes semalam

Hmmmmmmmm......ape pun syukur......Malaysia masih lagi aman. Gitu??

Jazakallah
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.