AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 25 June 2013

Man Of Steel

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Semalam cuti peristiwa. Lepaih lepak dan bekpes kita orang ke Mesra Mall untuk menonton Man of stell. Niat hati kalau boleh nak tengok cite fast and furious 6. Skuel 1 hingga 5 dan tengok, law dapat tengok yang ke-6 marbeles gak. Tapi takdak rezeki, tayangan waktu petang dengan malam sahaja. Tayangan pagi taik mata belum ada lagi. Nak tak nak terpaksa la mengadap cite heroes pakai sepender kat luar.....Sadis betul....

Permulaan Man of steel ni memang gempaq abis dia punya bunyi....Maklum la kan, dengan bantuan audio pawangan  yang sememangnya ohsem mau nya tak luruh paru2 ni akibat terkezut dengan segala dentuman.

Permulaan cite ni macam bese la kan, bagitau asal usul superman dari mana asai dia. Lepaih sahaja plot kat planet krypton berakhir maka plot selanjutnya seakan huru hara, jika sikit takpa tapi banyak yang duk ada. Pening betul nak paham. Banyak sangat unsur2 flashback. Unsur ni sedikit sebanyak merencatkan perkembangan plot dan watak (peeeerrrhhhh....dah boleh jadi pengkritik filem gamaknya lagu nih) super heroes tu.

Tapi yang nyata, edisi 2013 kali ni ada kelainan dia. Terutamanya dari segi custom. Custom superman kali ni lebih awesome dan ohsem. Dah takdak spender tang luaq yang selalu dipakai, nampak sopan sikit walapun masih terdapat benjolan yang ketara. Tang ni takpa, lepaih ni pengarah dan penulis skrip dia boleh cuba versi pakai kain pelikat lalala pula...HiHiHi....


Angpa rasa custom mana paling ohsem???
Daya tarikan pelakon yang melakonkan watak super heroes man of steel juga tak menarik tertarik ko memang tak daaaabommmm. Badan je la ketul2 tapi muka biasa2 sahaja. Semacam takdak aura sepertimana pelakon2 sebelum ni yang memegang watak superman.


Nama pelakon pun malas nak amik taw sebab kurang best
Plot dimana penghijrahan watak utama dari satu destinasi ke satu destinasi takde daya penarik yang kuat. Pengceritaan mendatar dan boleh mengurangkan rasa teruja audiens. Watak Lois Lane juga seakan kaku, macam takdak ummmppphhhh sepertimana tengok cite superman sebelum2 ni. Watak Lois Lane biasa2 sahaja. Watak2 pembantu yang lain juga tak menonjol mana.

Cuma dipenghujung cerita tu banyak la aksi2 menarik serta sound audio yang ohsem. Cuma yang tak bestnya, bertarung punya la teruk sampai runtuh segala bangunan.....bergaduh bagai nak rak last2 General Zod ni mati dengan pakai pulas tengkok je oleh superman. Lawak apakah ini??
Nasib baik rega tiket RM9 je. Okies la dengan rega banyak tu....tapi patut rega tiket RM5 je kot baru padan dengan cite.


Jika ada 5 bintang untuk yang terbaik, abg long bagi 3 bintang sahaja untuk filem man of steel ni. Sebab tak mungkin abg long akan tengok untuk ke-2 kali. 

Angpa dah tengok??? 

Jazakallah


credit photo: lebai google
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.