AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Thursday, 5 September 2013

Open house TDM

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Semalam mendapat undangan beropen house dari pihak ladang TDM kat ladang Tebak, Kemaman. Usai waktu bekerja abg long dengan geng bas sekolah bergegas ke lokasi tempat kejadian. 

Majlis sambutan Aidilfitri TDM ni memang ohsem.....penuh gerai kat luar dewan depa buat, siap dihias cantik....memang kreatif dan inovatif.....macam2 menu tersedia....pelbagai juadah terhidang atas meja.....cuma perut je tak daya nak melantak semuanya....HaHaHa...

Layanan memang 1st class.....Khabarnya majlis ni sambutan peringkat negeri, semua anak syarikat bawah TDM berkampung kat sini....Memang meriah baq ang....

Open house TDM ni yang 1st untuk Syawal tahun ni abg long hadiri.....Bukan takde jemputan, tapi disebabkan masalah pengangkutan malas pula nak bergerak menjamu selera dirumah terbuka. Tragedi tempohari betul2 menghadkan pergerakan abg long untuk ke sana ke mari.

Dapat jemputan dari TDM ni pun kira okey la kot.....kurang2 ada juga la entri kat blog ni tentang majlis open house....tak la jakun sangat blogger tak menghadiri majlis rumah terbuka.....HeHeHe..

Orang berbudi abg long berbahasa, orang memberi abg long merasa....Terima kasih bebanyak la kepada pihak pengurusan TDM yang sudi jemput abg long and geng bas sekolah memeriahkan majlis depa....Syukuran sangat2....rezeki dari Tuhan.....Sampai kan tak tahu nak pilih menu untuk dimakan.....*Tak cakap syukur nanti ada yang kata abg long tak reti bersyukur pula kan...kan....kan....HiHiHi...

Sedikit gambar untuk santapan mata yang sempat abg long snap guna kumira telefon murahan. Lupa nak bawa DSLR sebetulnya.....tapi asal ada la yer....bak kata arwah opah abg long "entri tanpa gambar ibarat hidup tanpa oksigen".....HaHaHa...angpa percaya ke?



Geng bas sekolah yang ohsem tengah berlegar2 mencari mangsa untuk menghuni perut.
Angpa boleh teka tak mana satu geng bas sekolah dalam gambar ni??
sape teka betul dia memang manusia bijak sana dan bijak sini
HaHaHa.....KihKihKih
Gambar yang kat bawah ni pula tiada motif apa2. Sesaja nak menyemak mata angpa...HiHiHi...Nak komen? Sila kan....sesungguhnya komen itu makanan ruji bagi seorang blogger dan tukang gambo....(◕‿◕)

Pakcik2 kat belakang tu macam usya penuh kejelesan je coz wajah sweet depa abg long blur kan....ahaks3
Terima kasih la yer coz angpa sudi baca sampai habis entri tak best ni.....HiHiHi...Jangan segan silu buat kunjungan hormat lagi kat blog ni....angpa buat je macam blog angpa sendiri.... (~__^)

Jazakallah

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

1 comment:

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.