AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Friday, 10 August 2012

U/P: Sultan dan sekutu bolanya

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Dua hari lepas Abg long ada terbaca  yang pengurus skuad berbasikal negara ke Sukan Olimpik 2012, Datuk Naim Mohamad (gambar) akan melepaskan jawatan sebagai timbalan presiden Persatuan Kebangsaan Berbasikal Malaysia (PKBM) berikutan kegagalan sukan tersebut menyumbang pingat kepada kontinjen negara. Atas rasa tanggungjawab maka beliau dikatakan akan melepas jawatan tersebut.

Tapi yang abg long pelik, kenapa perlu tunggu sebelum olimpik Brazil 2016 baru nak letak jawatan. Kalau betul nak letak jawatan, lepaskan sekarang. Tak perlu lah berdolak dalik nak latih penganti beliau dahulu. 30 tahun dah bergelumbang dalam PKBM tak kan la sikit pun tak bagi ilmu pada orang2 baru. Tak kan la kot, dah nak lepas jawatan baru nak latih. Ini namanya politiking.

Menurut beliau, penggantinya memerlukan masa selama lapan tahun untuk merancang misi mencari emas pada temasya berikutnya, bukan sahaja untuk memantapkan pelumba sedia ada tetapi juga menggilap pelapis bagi sukan Olimpik seterusnya.

Memang banyak jasa Datuk Naim Mohamad dalam PKBM tapi kalau nak umum perletakkan jawatan semata untuk meredakan kecewaan khalayak terhadap sukan lumba berbasikal di olimpik bagi abg long amatlah tidak bijak. Kalau jurulatih atau pengurus sukan negara2 luar la kan, jika mereka berasa bertanggungjawab atas prestasi atlit serta pasukan dan mereka rasa nak lepas jawatan, mereka tak perlu tunggu esok. Masa sidang akhbar kata nak letak, tang tu gak depa letak. Itu bezanya org kita dgn depa.

Walau bagaimanapun, abg long hormat pendirian beliau untuk melepaskan jawatan tersebut BACA SINI.  Sekurang-kurangnya beliau berani mengambil tanggungjawab di atas kegagalan anak buahnya.
Presiden atau Timbalan Presiden bagi sukan yg lain sila2 lah take note benda ni.

u/p: Sultan dan sekutu bolanya

NotaDiari:
Nasihat biar pedas berapi...Y(~__^)Y
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.