AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Thursday, 16 August 2012

Jom Jadi Perogol Dikagumi

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Aduhaiiiiiiiiiiiiiii....ngeri je bila baca tajuk entri abg long kali ni kan? Sebelum angpa komen dan share entri ni kat muka buku angpa ada eloknya angpa baca perabis dulu entri ini. Lepas tu angpa pikiaq la pakai kepala otak. Jangan pula angpa duk pikiaq pakai kepala lutut. Nanti abg long lutut kepala angpa baru taw. Angpa dah get ready ka nak terjah entri ni sampai lumat?

Jom...jom.....jom ketatkan serembrum meh. Dipetik dari akhbar Sinar Harian
PUTRAJAYA - Pemain boling tenpin handalan kebangsaan Noor Afizal Azizan terselamat daripada hukuman penjara apabila Mahkamah Rayuan membenarkan permohonannya bagi mengekalkan keputusan Mahkamah Sesyen membebaskannya dengan perintah berkelakuan baik selama lima tahun dengan ikat jamin RM25,000 kerana merogol gadis bawah umur.

Panel tiga hakim yang diketuai Presiden Mahkamah Rayuan Tan Sri Raus Md Sharif sebulat suara mengetepikan tempoh penjara lima tahun yang dikenakan ke atas Noor Afizal oleh Mahkamah Tinggi Melaka kerana membenarkan rayuan pendakwaan bagi meningkatkan hukuman.

Dalam keputusannya, Raus bersetuju dengan peguam Noor Afizal, Hisyam Teh Poh Teik bahawa kepentingan awam tidak akan dilaksanakan jika Noor Afizal dihantar ke penjara memandangkan dia mempunyai masa depan yang baik.

Hakim-hakim Mahkamah Rayuan Datuk K.N.Segara dan Datuk Azhar Ma'ah adalah dua lagi hakim yang bersidang sebagai panel.

Pada 5 Julai tahun lepas, Mahkamah Sesyen Melaka melepaskan Noor Afizal dengan bon jaminan berkelakuan baik selama lima tahun bernilai RM25,000 dengan seorang penjamin selepas mengaku salah merogol seorang gadis bawah umur di sebuah hotel di Ayer Keroh, Melaka antara 12.30 pagi dan 5 pagi pada 5 Jun 2009.

Mahkamah Sesyen dalam perintahnya itu menimbang beberapa faktor termasuk ia adalah hubungan seksual tanpa paksaaan antara dia dan gadis itu.

Dia dijatuhkan hukuman penjara lima tahun oleh Mahkamah Tinggi Melaka pada 20 September tahun lepas yang membenarkan rayuan dibuat oleh pihak pendakwaan yang tidak puas hati dengan keputusan Mahkamah Sesyen untuk mengikat jaminnya.

Dia dibenar ikat jamin RM6,000 dengan seorang penjamin sehingga rayuannya kepada Mahkamah Rayuan.

Noor Afizal mewakili negeri Sembilan antara 2004-2010 dan pada masa sama mewakili Malaysia dalam kategori remaja selama lima tahun antara 2004-2008. Dia juga bertanding dalam kejohanan terbuka antarabangsa Thailand, April lalu.

Dia dijangka meakili Kedah dalam beberapa kejohanan akan datang seperti kejohanan terbuka antarabangsa Kuala Lumpur 2012.

Pendakwaan dijalankan oleh Timbalan Pendakwa Raya Nadia Hanim Mohd Tajuddin -Bernama
Angpa faham ka dak dgn tajuk dan berita yg abg long tampal tu? kalau angpa tak faham meh cni abg long nak story lagi. Untuk pencerahan minda angpa yg berjelaga dgn asap pelita mlm tujuh likur tuh ha.

Abg long nak tanya angpa, konon2 abg long ni seorang atlet sabit kesalahan merogol gadis bawah umur. Dalam court abg long didapati bersalah dan hanya didenda dgn duit dan dgn syarat berkelakuan baik. Antara sebab hukuman sedemikian yang diberi oleh tuan majistret, abg long adalah atlet mempunyai masa depan yang cerah. Budak perempuan yg kena rogol tu tak ada masa depan kot...Kesian budak tu kena rogol dgn abg long kan? hahaha ^^

Angpa faham dak ni? Kalau tak faham meh sini abg long kasi pencerahan minda kuasa dua kat angpa. Info kat bawah ni abg long rembat kat SINI
Pertama

Mahkamah Rayuan membenarkan permohonannya bagi mengekalkan keputusan Mahkamah Sesyen membebaskannya dengan perintah berkelakuan baik selama lima tahun dengan ikat jamin RM25,000 kerana merogol gadis bawah umur.

What this? masuk mahkamah and then kau dijatuhkan kesalahan merogol tapi just kena bayar denda dan berkelakuan baik. Kalau kes ni dibagi kepada orang2 kurang cerdik rasanya tak akan keluar hukuman macam ni, maksud aku hukuman ni tak adil!

Kedua

Dalam keputusannya, Raus bersetuju dengan peguam Noor Afizal, Hisyam Teh Poh Teik bahawa kepentingan awam tidak akan dilaksanakan jika Noor Afizal dihantar ke penjara memandangkan dia mempunyai masa depan yang baik.

Habis tu perempuan tu tak ada  masa depan yang baik? apa kau merepek ni, sejak bila kau ada ability boleh meramal masa depan orang.

Raus= Hakim islam (based on nama)
Hisyam = Peguam islam
Mangsa=  Islam
Perogol = Islam
Majoriti penduduk = Islam
Pemimpin = Islam
Undang-Undang = TAK ISLAM!

Lu pikirlah sendiri~

Ketiga

Pada 5 Julai tahun lepas, Mahkamah Sesyen Melaka melepaskan Noor Afizal dengan bon jaminan berkelakuan baik selama lima tahun bernilai RM25,000 dengan seorang penjamin selepas mengaku salah merogol seorang gadis bawah umur di sebuah hotel di Ayer Keroh, Melaka antara 12.30 pagi dan 5 pagi pada 5 Jun 2009.

ok, kau mengaku bersalah merogol sebab ikut law of the jungle, jika kau making 'love' dengan perempuan bawah umur itu dipanggil merogol.

Keempat

Mahkamah Sesyen dalam perintahnya itu menimbang beberapa faktor termasuk ia adalah hubungan seksual tanpa paksaaan antara dia dan gadis itu.

Merogol atau berzina tak dapat pengecualian daripada dijatuhkan hukuman. Ni la jadi bila tidak menggunakan undang-undang syariah, if both of them mengaku berzina so jatuh hukuman atas alasan berzina.

Kelima

Noor Afizal mewakili negeri Sembilan antara 2004-2010 dan pada masa sama mewakili Malaysia dalam kategori remaja selama lima tahun antara 2004-2008. Dia juga bertanding dalam kejohanan terbuka antarabangsa Thailand, April lalu.

Dia dijangka meakili Kedah dalam beberapa kejohanan akan datang seperti kejohanan terbuka antarabangsa Kuala Lumpur 2012.

Ok, paper Sinar Harian cuba nak menunjukkan pesalah banyak berjasa kepada negara dalam bidang sukan. This statement is totally rubish.
- Inilah wajah perogol yang mempunyai masa depan
NotaDiari:
Bandingkan kesalahan lempar selipar ke arah hakim dan kesalahan merogol...Nampak nya lempar selipar lebih berbahaya di Malaysia.
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

3 comments:

  1. sangat tidak adil. salah tetap salah. kenapa ada double standard kan?

    ReplyDelete
  2. ini undang2 rimba....kalau mcm tu, org yg ada jasa pada negara boleh la bt sesuka hati mereka. Undang2 berat sebelah. jawab la kat akhirat nanti, baik si perogol, peguam bela hatta hakim yg bijaksana. kesian bdk perempuan tu. Perogol yg ada masa depan konon

    ReplyDelete
  3. alamak...alapak..alagapas...tokey blog femes lagi kencang mai komen kat blog hingusan abg long lolllllll....pe pn thanks ye nurdani.

    mmg undang2 kita skrg x msk dek akal. kalau mcm gitu makin rmai la nnt yer yg dot dot dot....^^

    ReplyDelete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.