AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Saturday, 4 August 2012

Geng DSLR

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

La ni abg long ada hobi baru selain mengadap blog 26jam sehari (kenapa plak smpai 26 jam ek?..hmmmm..). Hobi ni masih muda belia ag abg long create dlm life abg long. Bak kata mak abg long, "ibarat bdk cumey baru nak bertatih"....hihihi...Cumey ke abg long ni? ^^.....

Memula tu syok sgt tgk Big Boh duk snap pix sana sini itu ini. Terasa nak sgt jd best mcm dia. lalu tanpa segan silu dgn ringgit malaysia yg ada dlm kocek, abg long pun pi sambaq selai mende alah yg bnama dslr kat sebuah kedai yg bukan menjual kerepek ubi....dah jam 2 pagi rupanya. La ni abg long tgh mengexposekan diri dgn mende alah ni. Harap2 sukses hendaknya nnt.

Last weekend balik ke KB. Kumpul dgn kwn2 yg dah expect dlm bidang ni. Byk juga la ilmu percuma yg abg long dpt masa duk berborak dgn depa. Bukan shj discuss bab kamera malah bab2 agama juga. Macam yg Big Boh duk pesan kat semua, takdak masalah pun dgn hobi ni, tpi bila bab akidah, bab agama, bab hukum hakam...kita mesti dengan ulama. Jelas kat sini  bahawa apa pun hobi kita, ia mesti berlandaskan agama.  Abg long harap, dgn hobi baru ni ia tdk melalaikan abg long malah membantu  abg long utk lebih bersyukur serta mengenali  dan mengetahui sesuatu yg abg long tak tahu.

Suka la pankreas abg long utk kongsikan hasil seni sahabat2 abg long kat blog abg long yg tak semengahnya ni untuk tatapan kita bersama. Untuk kita sama2 hayati kekuasaanNYA.  Untuk kita sama2 mensyukuri nikmat yg ada. 

Kat bawah sini abg long lontarkan hasil seni sahabat2 DSRL abg long bersama kamera mereka. Utk penglihatan yg best, abg long sarankan hanpa klik tang gambaq.

Hasil seni bro Arman Fariz










Hasil seni bro Za'im Hassan






Abg long harap, abg long mampu jadi bestan mcm mereka berdua. InsyaAllaah, nnt abg long publish lg pix yg depa snap. Buat masa sskrg, hanya ini sahaja yg tuan tanah benarkan utk abg long kasi khalayak lihat. Atau hangpa boleh ja terjah fesbuk depa berdua dengan tekan pada Za'im hassan dan Arman Fariz. Wallahu'alam

NotaDiari: 
pix yg abg long snap belum mampu utk dapat publisiti kaw2 oleh abg long sendiri..^^
___________________________________________________________
… Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.” 
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.