AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Monday, 6 August 2012

Ayat-ayat selepas kawen

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Ayat-ayat selepas kawen yg jarang-jarang atau kadang-kadang atau selalu sgt kita akan jumpa. Ayat2 ni di ambil mengikut tempoh masa  selepas 6 minggu, selepas 6 bulan, selepas 6 tahun keatas. Hahaha....kalau ada yg terkena tu, berkontena kesorian abg long pohon. Entri ini just utk senaman pankreas semata. Bukan utk tujuan komersil....kahkahkah!!! lazatttttttttttttt!!!
Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….
Balas SMS:


6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
More than 10 years : …………………. (tak balas terus!!!)
Telefon:


6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your, call…jawab jap
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!
More Than 10 Years: @#&*%**!!!!
Pulang Kerje:


6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Penatnya...berlambak kat pejabat
More than 10 years: Masak apa hari ini??
Pakai Toilet:


6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Berak batu ke apa? 
More than 10 years: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!
Hadiah (ulang tahun):


6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer.
Masakan:


6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: Haaahhhh!! Lauk ni lagi? (sambil buat muka ketat)
More Than 10 Years : I balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…
Merancangkan Holiday:


6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: Jalan-jalan? Duduk rumah saja tak boleh ke? Buang duit je!
More Than 10 years: .................................(buat2 pekak badak)
Memaafkan:


6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!! 
More Than 10 years: Jahanam duit aku!! Ingat aku ni kerja cop duit ke yg ko duk pecahkan barang dalam rumah ni?
Baju baru: 


6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi? 
6 tahun: Dah berapa ribu abis beli baju tu??? 
More Than 10 years: Dah....dah....pakai aje yg mana ada, awak tu bukan muda lagi nak pakai baju cantik2. Kedut sana sini.
Tengok TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: Jangan tukar-tukar boleh tak???
More Than 10 Years : Tak ada keje lain ker, asyik tengok tv je!!!
Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuaaah.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…
Hahaha...mcm ne? abg long gerenti dialog2 seperti kat ats akan terjadi dalam rumah tangga. Walaupun tak banyak, jarang2 berlaku juga kan?...Angpa tak payah konar baring la dgn abg long. Toksah duk nak kaber baik bagai. Persekitaran kita pun dah banyak yg gambarkan mende ni semua penah berlaku, duk berlaku & akan berlaku. Ini baru sebahagian. Belum di kaji secara menyeluruh taw. 

Jadi, kalau angpa ada cadangan, pendapat, komen, kritik boleh lah terjah ruang yg ada sampul surat & pensel kat bawah entri ni ye......Aduhaiiiiiiiiii....itu pun abg long nak kena ajaq gak ka. Saja ja angpa ni no, nak manja2 dgn abg long la tu.....Eeeeeeeeeeiiiiiii.....tak kuasa!! ^^

p/s: Tekan tang gambaq utk tidak menyiksakan kornea angpa
- cite kartun ni takdak perkaitan pun dgn entri, saja2 utk hiburan. Tapi, ayat dia best...kahkahkah!!! Lazattttttt!!!!
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.” 
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.