AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Thursday, 26 July 2012

Bonus Raya-Org Goment Teruja

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Alahai, semua orang tersenyum sampai ke telinga hari ni. Kebanyakkan wajah yang datang keje hari ni berseri2 macam baru suntik susuk emas 20k je. Pelik juga memula, tapi bila dikhabarkan dengan berita gumbira baru la Abg long tau ceritanya. Lepas tuh bersekali dengan Abg long senyumnya memanjang (sambil kembang kempis lobang idung), tapi Abg long punya senyuman biasa2 sahaja taw. Senyum sebagai sedekah jariah di pagi hari.....hihihi......(sempat lg ayat cover line) 


Rupa2nya semalam Tok Jib (gambaq atas...p/s: cumey kan PM kita sowang ni?...hihihi) dah umumkan bonus hari raya untuk penjawat awam. Lumayan juga org goment dapat kali ini. Dah la dapat tunggakkan gaji, diberi lagi oleh Tok Jib bonus Aidilfitri. Raya sakan la org goment tahun ni. Memasing dah terconggak dalam kepala itu ini apa yg hendak dibeli nanti. 


Hangpa jgn la nak jeles2 dgn org goment ni, dah sememangnya rezeki depa sejak azali....kuikuikui....lagi pun tak cumey la nak jeles2 di bulan pose ni.  Betul tak? Well, hangpa boleh terima tak statment Abg long ni? Kalau hangpa tak boleh terima pun, apa Abg long peduli...hihihi...ileks la sahabat, gurauan bulan pose pun tak kan nak ketat2 kan muka...tenyum ckit la.....lalalala...Y(~__^)Y

Bila mendapat perkhabaran yg sedap mcm gini mula la nafsu Abg long membuak2 nak menyambut Aidilfitri. Nak beli itu, nak beli ini.  Mula la nafsu menguasai diri....(harap2 lps raya nnt x dak la Abg long duk selongkar almari cari stok maggi). Abg long teruja teramat sgt, mcm gaban dapat kenaikkan pangkat pula ase dia....hihihi....Tapi kan,  Abg long nak la juga nasihat kat abg long punya body serta sahabat2 goment yg di kasihi. Bila dah dapat riban2 tu ingat2 la sama pada mak ayah. Pandang2 la juga khalayak disekeliling kita yg susah dan payah. Berkongsi la dengan mereka lapang yg kita ada. Mudah-mudahan kita mendapat redha dari DIA. Tak gitu my friends? InsyaAllah......bersama kita berusaha ke arah yg best.

Tok Jib dah bagi bonus (walapun 1/2 bulan gaji) kena la bersyukur, itu tandanya ekonomi negara kita dah semakin makmur. Apa yg Tok Jib beri tu dah memang hak rakyat. Dah memang responbility dia utk menyenangkan rakyat dia, tak kan siang malam dia nak pikiaq kan kroni sahaja. Jadi, org2 goment kenalah terima pemberian ini dengan berlapang dada (geng2 caupecs jgn berhiba....len kali mintak la dua bulan, insyaAllah nnt Tok Jib bagi satu bulan. Budak2 pun reti guna sifir ni...hihihi)

Apa yg Tok Jib beri tu dia dah yakini dgn hati. Dia dah follow apa yg penasihat ekonomi dia bagi. Jadi, kita toksah la duk kata dia nak beli undi. Lagipun, tak kan la rega diri kita ni seciput nilai setengah bulan gaji. Jadi, hangpa pikiaq la sendiri. Abg long malas nak pikiaq lagi sbb Abg long dah mcm tahap beku duk melepak dlm bilik beraircond ni.

Baik betul Tok Jib kan? kan? kan? (◕‿◕)☆™

video

NOTADIARI: Iklan 5 saat
Alang2 dah menerjah, terterjah dan diterjah apa kata hangpa join je jadi geng skodeng blog Abg Long yg best ini. (ayat poyo x bley blah..hihihi)
Abg Long kasi penyertaan percuma kat hangpa yg nak jadi followers. Bukan kena bayar yuran tahunan pun. Hangpa picit ja butang 'Sertai Tapak Ini' kat atas sinun.
Selamat bersahabat utk semua...(◕‿◕)☆ 

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.