AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Monday, 21 July 2014

MH17 | Kematian yang telah dirancang?





Lima hari dah berlaku tragedi menyayat hati MH17 terhempas (di dakwa di tembak) di Ukraine. Namun, masih belum ada tanda2 pihak yang bertanggungjawab akan diheret ke muka pengadilan. Antara Rusia dan Ukraine masing2 saling tuduh menuduh antara satu sama lain. Semuanya bagaikan pakat jaga ''monggeng' sendiri! Yang jadi mangsa telah pun tak bernyawa. 


Timbul persoalan di sini, apakah benar tragedi MH17 ini telah dirancang? Sama seperti apa yang berlaku pada MH370 yang hilang hingga kini tanpa khabar berita. Hidupkah? atau matikah semuanya? Jika tidak bernyawa lagi, kubur mereka tak tahu ntah di mana. Tiada lagi cerita ceriti dan dakwa dakwi fakta2 tentang MH370 yang hilang belum ditemui. Tumpuan kini pada MH17,  MH370 kian dilupai. 

Secara peribadi, aku akui bahawa tragedi MH17 ini adalah qada dan qadar dari Allah swt.  Kifarah untuk kita semua (rakyat sampai ke pemimpin) di Malaysia untuk bermuhasabah diri. Sebagai muslim yang beriman WAJIB menerima ketentuan takdir ini dengan berlapang dada dan merasai kekerdilan diri seorang yang berjiwa hamba. Namun, bagi aku, keadilan buat MH17 perlu juga ditegakkan terutama buat seluruh nyawa yang tak berdosa yang menjadi mangsa. 

Mengikut satu sumber, bahawasanya tragedi MH17 ini seperti telah dirancang. Bagaikan ada tangan2 jahat yang menginginkan ia berlaku. Aku cuba untuk mendapatkan kesahihan maklumat tersebut, namun buntu. Jika ada pihak yang mengetahui lanjut setelah baca entri ini boleh emel aku atau inbox aku kat sini.

Kat bawah ni maklumat tersebut yang di print screen pada ruangan komen disebuah blog.


"Ten dollars says a false flag will happen in ukraine within the next week. The kikes needs the media and the goyim to focus on big bad Russia so they can holocaust the Palestinians. Either chemical weapons or something big like shooting down a passenger plane. They went us to divert our attention. Just watch..
Cuba korang perhatikan pada kotak yang berwarna merah.  MH17 di dakwa ditembak pada 07/17/14 (fri) 10:15 (waktu Malaysia). Maklumat bakal terjadi sesuatu yang besar di Ukraine teelah ditulis pada 07/15/14 (tue) 10:42:01. Dua hari sebelum MH17 menjadi mangsa.


Adakah ini secara kebetulan? Jika ini betul2, bermakna siasatan menyeluruh perlu dilakukan. Bukan sahaja puak pemisah pro-Rusia dan Rusia sahaja disiasat dalam tragedi ini malahan Ukraine, Uncle Sam dan Zionis juga perlu masuk dalam senarai suspek dan disiasat sama penglibatannya. Kenapa? korang boleh cuba hadam apa yang ada kat SINI dan kat SINI.

Kenapa aku suspek Uncle Sam dan Zionis? Aku ada update pasal ni dah, tapi ramai yang tak cakna mana. Korang boleh baca SINI. Korang cuba cari hubungkait tragedi mh17 dengan zionis. Nak tahu real terrorist korang klik SINI. Dah klik tu jangan lupa LIKE dan SHARE lelaju pada sanak saudara agar seluruh dunia tahu jawapannya.

Bagi aku ini adalah satu hidden agenda. Mengalihkan tumpuan dunia terhadap kekejaman Isreal di bumi Gaza dan juga pengaruh perluasan kuasa yang cuba dimainkan oleh Uncle Sam  Si Dajjal. 

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu. (Al-Baqarah : 120 ).
Nak salahkan orang yang baru up benda alah ni kat media sosial tentang penemuan maklumat tersebut juga tak boleh. Mungkin dia pun tak menjangka hal ini akan benar2 berlaku.



Korang boleh copy paste No. 32499711 dan try google. Cuba tengok apa maklumat yang korang jumpa tu. Rasa2 ianya mengejutkan korang tak? Maybe ini antara maklumat yang berguna untuk korang analisis tragedi ini dengan melihat kepada semua penemuan maklumat dan bukan hanya bertumpu pada satu petunjuk sahaja.

MH17 itu hanya 'bahan', senjata serampang dua mata bagi tangan2 ghaib dibelakang tragedi ini. Kenapa MH17 dijadikan senjata serampang dua mata? Korang mampu memikirkannya.

So, adakah ini satu tragedi kematian yang telah dirancang? 

Jika ya, kenapa MH17?

Wallahualam.

Di awal tragedi MH370 aku telah tulis diblog ini. "Aku mulai bimbang ini satu 'permainan' walaupun melibatkan ratusan nyawa dan jiwa, kerana sejarah telah membuktikan kisah 'permainan' ini ada....nauzubillah....". Nah, sekarang ini MH17 pula mengambil tempat untuk permainan ini. Adakah lagi 'permainan' selepas ini?. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui.

Marilah kita sama-sama amalkan membaca Al-Mulk, moga kita terlepas dari seksaaan kubur. Amalkan juga menghafal surah al-kahfi sepuluh ayat pertama dan sepuluh ayat terakhir (hafal abis lagi baik jika mampu), mudah-mudahan kita terlepas dari fitnah Dajjal yang dasat.


Jazakallah.


Support us MansuhPBS



___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.