AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Sunday, 9 March 2014

Warna-warni Amazing CLICK! Workshop Photography.



Petang semalam tamat bengkel workshop photography Amazing CLICK! yang diguide by Ngkuli yang julung kalinya diadakan di Kemaman. Lokasi pilihan CLICK! kali ini di Pantai Telaga Simpul untuk kelas dan shoot sunset.


Memang tempat rare bagi photo landskeper untuk bersunset.
Photo by: Ngkuli
Bengkel CLICK! memang santai. Memang awesome. Banyak ilmu photography yang diperolehi. Ukhuwah juga semakin berkembang biak. Alhamdulillah.

Banyak menda baru yang aku dan peserta lain dapat. Pengulangan ilmu yang dah tahu sebelum ni just untuk pengukuhan semata agar dapat dipertajamkan lagi di kendian hari dan dilain masa..... Semua enjoy walaupun sedikit ketaklaratan. 


Santai berilmu
Photo by: Ngkuli
Port untuk sesi pembelajaran pun sememangnya awesome. Terbuka....nature.....santai berilmu. 

Bagi korang yang minat photography tu, jangan segan silu untuk hadiri kelas Amazing CLICK! Workshop Photography. Banyak yang akan diajar dan dikongsi. Pendek kata memang berbaloi dan sedikit pun tak rugi apatah lagi patah hati....HeHeHe..

Dalam kelas, peserta akan didedahkan dengan hal2 berkaitan gear dan sedikit photo editing. Antaranya, apa itu exposure, aperture, shutter speed, iso, f-stop, white balance, histogram, matering mood, filter dan sedikit pengkongsian pengalaman bersama. 

Well, nak jadi pandai kena la belajar......nak ilmu kena la berjumpa tuan guru. Memang adat dan role dia cengitu. Ke korang rasa macam mana?

Pasal semua mende alah yang aku bold kat atas tu nanti aku kongsi dengan korang semua. Mana la tahu kot2 suatu hari nanti aku pula jadi instructor untuk korang2 yang berminat...HeHeHe....Aku poyo? Poyo memang perlu ada, tanpa poyo aku tak macho.....ahaks3

Ok la, aku belanja korang warna-warni sekitar amazing CLICK! workshop photograpy  untuk senaman kornea korang.


Sesi photo sharing
Photo by Mafiabuger
Sesi menambah lemak2 dipembuluh darah. Jadi chairman baq ang .....
Photo by: Ngkuli
Shoot and edit  by : Digital Raudhah Photography
Shoot and edit  by : Digital Raudhah Photography
Alhamdulillah....syukur pada Tuhan sebab menghadiahi lukisan alam yang indah buat aku dan kawan2 rakam sepanjang dua hari bengkel Amazing Click Academy dijalankan. Sesungguhnya Dia berkuasa ke atas segalanya dilangit juga dibumi. Untuk gambar sunrise dan sunset tu nanti aku post untuk next entri. Sabaq na...

Kat bawah ni ada sedikit buah tangan berupa timeslape untuk tatapan korang semua menghayati kebesaran Allah swt. Lihatlah, betapa kerdilnya kita hamba Dia. Itu pun masih ramai lagi dalam kalangan kita yang 'sombong' dengan Dia.


video

Terima kasih buat korang semua yang sudi singgah baca celoteh aku ni. Jangan lupa LIKE dan SHARE supaya mahkluk Allah kat luar sana juga boleh mai terjah baca. Kalau korang kawan2 aku tak tolong sapa lagi mau tolong kan?? You are my friends....


Jazakallah.




Support us MansuhPBS

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.