AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Monday, 23 September 2013

Penyelarasan gaji bagi penjawat awam 2013/2014 Disember ini?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Dapat berita ni melalui wassap (WhatsApp), memula macam tak nak percaya...tapi tang merah hati ni tetiba melonjak gumbira. Hilang la sekejap rasa HOT bilamana dengar menteri suruh kurangkan pengambilan gula bila kerajaan dah naikkan harga dia. Bukan apa, menteri kata, gula boleh menyebabkan penyakit diabetes.....Jadi, kurangkan pengambilan gula.....gula dah mahal wooooo.....Lepas ni sila pakat ramai2 beli susu pula sebagai stok sebab gula dah mahal....boleh?

Tidak dinafikan, teori kudus beliau tu memang ada realnya....Cuma, abg long rasa abg long pun layak jadi menteri jika setakat itu sahaja reason beliau untuk merasionalisasikan kenaikan gula....HeHeHe....

Oppppsssssss....ni yang malas nak menaip ni.....mula la merapu ntah kemana hala....HiHiHi....

Berbalik ke pangkal jalan semula - rakan sejawat yang link kan berita tentang penyelarasan gaji tersebut. Khabarnya orang KPM (Kementerian Pendidikan Malaysia) yang terlibat secara langsung sebagai panel mengkaji kenaikan gaji ini telah pecahkan berita ni kepada tuan tanah punya blog BeritaTerkini. Ntah yer ntah tidak kesahan berita ini....namun berita yang dibawa oleh angin sepoi2 bahasa ini telah menyebabkan ramai dikalangan penjawat awam mengalami penyakit senyuman manis mulai petang tadi.



"Wah............untung la jadi orang goment" (ayat stereotaip khalayak). Kenaikan ini tidak mengira sama ada orang goment itu pangkah BN or PR dalam PRU13 lalu namun mereka tetap naik gaji....kihkihkih.....Jadi, kepada anda semua yang tak kerja goment tu sila la jeles dengan orang2 goment ni yer.

Baru bulan Julai yang lepas orang goment naik gaji, tak kan naik lagi? Hmmmm.....ada yang cuba nak buat komedian maharaja lawak ke apa erk dengan berita kenaikan ini? 

Tapi, jika memang betul gaji naik alhamdulillah......jika sebaliknya pakat2 tepuk dahi la yer....yang pasti petrol, diesel dan gula dah pun naik....HiHiHi....Hmmmmm....apa lagi yang dah naik erk???

Orang yang kerja swasta apa cerita?? Ada berita tak untuk mereka?? Abah abg long kerja sendiri, buat kerja2 kampung pun naik gak.....dia naik pening dengan segala mak nenek yang dah naik.....HaHaHa....takpe, cukup bulan abg long cucuk and transfers....(◕‿◕)

Kalau khabar angin sepoi2 bahasa ini betul2 dan bukannya cobaan makanya boleh dah kot jika abg long nak buat kira-kira....HeHeHe...

Yer ke orang goment ni anak emas? Well, lebih baik jadi anak emas dari jadi anak ikan kan? kan? kan?....KiKiKi...

Jazakallah
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

2 comments:

  1. Bestnya kalau betul berita kenaikkan gaji ni...Saya keja government.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. berdoa.....doa itu senjata org mukmin......mana taw dgn doa 1.4 juta penjawat awam dpt emlembutkan merah sekeping hati milik PM nnt...HeHeHe

      Delete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.