AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Saturday, 25 May 2013

Cuti

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Cuti sekolah dah pun bermula. Sekarang ni tentu ramai warga parents yang tengah sibuk melayan kerenah anak2 yang mengajak mereka dibawa bercuti. Betol tak?

Yang tak beranak pinak pun abg long sure tumpang sekaki dua untuk plan bercuti sama bersempena cuti sekolah penggal pertama yang dah pun bermula.

Kepada semua, rancang la cuti anda dengan bijaksana dan bijaksini.....Kalau poket menipis ada eloknya balik sahaja ke kampung, bercuti sahaja dengan orang2 tua kita. Jika lebih rezeki, lawat la tempat2 menarik yang duk ada kat Malaysia ni. Tak berabis kalau nak jelajah tempat2 best dan ohsem kat dalam negara kita ni.  Macam2 duk ada....

Abg long pun dah start plan macam2.....planning je la, selebihnya berserah pada Allah swt. Dia sebaik2 perancang. Ada rezeki jalan, takdak rezeki duduk ja diam2.....HeHeHe...

Ni schedule minggu pertama cuti yang abg long plan. angpa ada?? HaHaHa...

Sesape yang ada kat lokasi tertera boleh la kita takruf nanti
Sepatutnya petang tadi dah berkayuh ke KB. Tapi plan tak menjadi kenyataan. Atas sebab2 tertentu terpaksa tunda esok hari. Kan dah cakap tadi, DIA juga sebaik2 perancang....HiHiHi..

Angpa jangan ingat cuti ni cuti yang bermakna. Nama je cuti tapi kerja tetap ada.....Semak buku, isi data dalam KSSR dan isi segala program online ini.....prgoram online itu.....Nasib baik takdak kertas pekse yang nak kena bawa sama. 

Sekarang abg long tengah plan untuk penuhi jadual untuk minggu ke-2 cuti. Nak plan apa erk? Angpa ada cadangan? Hmmmmm....

Cuti sambil bekerja.....kerja sambil bercuti.....sama tapi tak serupa....lalala...^_^

Jazakallah

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

1 comment:

  1. tu dia planing dasat2
    http://long-cham.blogspot.com/

    ReplyDelete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.