AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Friday, 25 October 2013

Henti sebar gambar dan video arwahyarhamah Norazita

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Suami kepada pegawai Ambank, Norazita Abu Talib, yang ditembak mati dalam kes rompak dan bunuh semalam, meminta semua pihak memadam dan menghentikan sebaran gambar dan video kematian isterinya demi menghormati sensitiviti keluarga.

Irwan Kamarudin, 37, berkata penyebaran gambar itu akan lebih menyedihkan keluarga kerana gambar itu memperlihatkan keadaan tidak elok mangsa.

Demi memenuhi permintaan beliau, abg long telah memadamkan gambar arwahyarhamah  Noazita yang dibunuh ngeri dalam entri Operation Officer Ambank di tembak pecah kepala dan juga telah delete video cctv kejadian pembunuhan arwahyarhamah di pages Diari Seorang Lelaki.

Kejadian yang mengemparkan seluruh negara itu betul2 meninggalkan luka dijiwa suami, anak2 serta ahli keluarga arwah. 

Penjenayah masih belum dapat dikesan dan dikenal pasti?.

Sehingga detik ini, pihak polis masih lagi memburu penjenayah tersebut yang masih bebas bersama hasil rompakan dan senjata yang digunakan dalam pembunuhan arwahyarhamah Noazita. 

Dikhabarkan, maklumat penjenayah yang bernama Ardi bin Hamza tidak ada dalam pengkalan data. Maklumat serta identiti beliau tidak dapat dikesan oleh pihak berkuasa. dan siasatan masih dijalankan.



Well, adakah penjenayah yang membunuh arwahyarhamah Norazita dan merompak Ambank petang semalam adalah pendatang asing yang telah diberi kad pengenalan Malaysia secara tidak sah? Jika kad pengenalan itu tulen dan beliau seorang warganegara Malaysia sudah tentu pihak polis dapat mengesan identiti beliau dengan senang lenang. Tapi sebaliknya. Korang boleh baca kat SINI untuk cerita lebih lanjut.

Jika benar la penjenayah ini bukan warga Malaysia, maka ternyata, sistem keselamatan negara sudah kritikal. Dan kita akan terus diminta bersyukur kerana Malaysia aman.

Takziah buat keluarga Arwahyarhamah Norazita. 

Al-fatihah.
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.