AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Monday, 26 August 2013

Noda bekas isteri

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Tajuk lain isinya lain...

Hahaha.....mesti korang penah buat kan entri macam gini. Tajuk lain tapi isi entrinya cerita pasal benda lain.....Tapi tak kisah la kan, mungkin itu strategik 'pemasaran' blog namanya....tapi pesan abg long jangan sampai menyimpang berbatu nautika antara tajuk dengan isi dah la yer...

Ni abg long long story about petikan berita yang abg long baru baca....penat otak gak la nak faham jalan cerita serta kewarasan yang hendak penulis sajikan. Tajuknya kata 'bekas', tapi isinya kata tidak tinggal bersama berbulan-bulan sebab tengah dalam proses penceraian....bila dalam proses bermakna belum kategori 'bekas' la erk? Ke angpa rasa macam mana?

Ting tong betul rasa minda...HaHaHa...

 Sumber
Abaikan pasal tajuk dan isi.....tak penting mana...yang paling penting kisah suami isteri yang diberitakan ni....elok2 perihal dalam selimut orang tak tahu last2 satu malaya boleh tahu.....malu...malu....

Yang si suami pun jeng kreng gak......dah tak tahan sangat apa salahnya berpuasa.....dah tak mampu nak berpuasa apa salahnya minta elok2 dengan isteri.....dok paksa2 pasai pa.....pujuk rayu belai manja kan ada la jalan dia......gelojoh piang betul...HiHiHi...

Tapi yang paling tak boleh blah bila isteri buat laporan polis kata suami rogol.....Kalau suami 'nak' tapi isteri tak bagi apa pula hukum dia....cerita suami-isteri ni boleh bikin orang muda pening kepala.....Yang tahu sila2 komen yer.....tulun bagi pencerahan minda...

bagi abg long semua ni sebab ego.....kalau dua-dua tak keras kepala tak jadi kisah cenggini......Kalau masing2 faham, tentu sedap akan mereka nikmati tika bersama melayarkan bahtera ke dada syurga dunia .....**Adoiiiiiiiii......ayat apakah yang abg long ang guna ni.......wase jeng dah kepala .....

Harap angpa baca entri ni sambil tutup mata....(◕‿◕)....Tetengah malam menaip entri sambil layan THR Gegar ni boleh bikin atom2 dalam diri bergerak secara rawak...tak berapa nak stabil...

Ok la, malas nak ulas pepanjang.....nanti angpa sesat pula kat blog ni.....angpa baca dan faham sendiri la artikel berita tu. Kalau sesat sila kembali ke pangkal jalan..

Bila angpa dah baca tu pepandai la tinggal komen sekupang dua.....angpa tak tahu ke yang komen angpa tu adalah makanan ruji bagi pemblog seperti abg long ni.

Jadi sila komen laju2 berbatu nautika kat ruang komen bawah entri ni.

You are my friends! Y(^_^)Y

Jazakallah


___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.