AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Friday, 23 August 2013

Akhirnya Azilah dan Sirul bebas tuduhan bunuh Altantuya.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Keputusan mahkamah rayuan ini seperti telah dijangka oleh orang ramai.....cakap2 kedai kopi serta sembang maya telah pun membuat andaian tentang keputusan yang bakal diputuskan oleh mahkamah. Jadi, dengan keputusan membebaskan Azilah dan Sirul bermakna tiada siapa pun yang disabitkan membunuh Altantunya. Segalanya terjawab sudah...tiada motif dan tiada pembunuh.


Sekadar gambar hiasan
Keputusan mahkamah itu sudah pun dibuat.....Ia akan di catat dalam lipatan sejarah perundangan negara. kemungkinan ia akan dijadikan study kes oleh peguam kebanyakan negara.....Seluruh dunia meneropong ke negara kita Malaysia dengan kes ini....keputusan mahkamah rayuan itu semestinya akan mengundang airmata, sedih dan hiba serta gembira buat mereka yang terlibat dengan kes yang kadang2 pelik kadang2 ajaib ini. Siapa yang mengikuti kes perbicaraan Azilah, Sirul dan Altantuya ini tentu akan hadam segala isinya.

Cuma, yang menjadi persoalan dan teka-teki dalam kes ini siapakah yang membunuh wanita Monggolia tersebut? Jika semua telah dibebaskan, apakah Antaltuya membunuh dirinya sendiri dengan menembak diri sendiri sebelum meletupkan bom C4 ditubuhnya? Persoalan dan teka-teki ini la yang akan terus menjadi tanda tanya.

Pembunuhan tanpa motif, tanpa pesalah. Nampaknya Altantuya menyusup masuk ke Malaysia, kemudian meletupkan dirinya sendiri menggunakan C4. Begitu??

Perbicaraan paling pelik....saksi penting tidak dipanggil, motif pembunuhan tidak disebut, siapa yang tukang arah mayat diletupkan tidak diketahui.....dan ini la sejarah perundangan negara. Sepatutnya ia dicari sampai ke lubang cacing, bak kata menteri pengangkutan dalam kes bas terhumban ke dalam gaung digenting.

Kes Altantunya bukan kes yang pertama berlaku, telah banyak kes pembunuhan 'pelik' yang berlaku di Malaysia bilamana ianya dikatakan berfrofil tinggi.....lihat sahaja apa yang berlaku pada arwahyarhamah Norita, mendiang Beng Hock dan ramai lagi.

Kes bunuh Altantunya ni merupakan satu perbicaraan kes jenayah yang dikira antara yang paling panjang skripnya di Malaysia. Namun segalanya telah berakhir hari ini. Mahkamah telah pun memutuskan. Akhirnya Azilah dan Sirul bebas tuduhan bunuh Altantuya. Selepas ini kesemua 'pembunuh' boleh la tidur lena. 


Harapnya tiada lagi la kes pembunuhan 'pelik' seperti kes Altantuya ini dilain hari kerana ianya amat menjengkelkan dan banyak membuang duit orang ramai.

Jazakallah.
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.