AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Monday, 15 August 2016

Dajjal! Resit Palsu Untuk Menipu Peniaga Online Diviralkan

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Dajjal Resit Palsu Untuk Menipu Peniaga Online Diviralkan | Heboh dekat muka buku perihal adanya perkhidmatan penipuan menyediakan resit palsu  bagi menipu para peniaga online. Makin ganaz cara penipuan di alam maya ni sekarang yer. Macam² ada.



Kalau sebelum ni kita tersandung mata baca perihal pembeli online yang ditipu peniaga online, jadi mungkin ini salah satu taktik balas dendam seorang pembeli online yang paronoid terhadap peniaga online yang pernah menipu beliau sehingga mengiklankan perkhidmatan sengal beliau itu kepada marhean media sosial seluruh alam maya. Maybe juga yang tukang buat resit palsu ini berperasaan beliau seorang yang poyo genius tahap dewa dalam menggunakan aplikasi adobe photoshop konon²nya.

Apa pun perkhidmatan penipuan ini memang tak boleh blah. Siap diiklankan lagi dengan bayaran mampu milik, RM5 sekeping. Apa kejadah semurah itu tahap penipuan tersebut. Alang² nak menipu biar la smart dan boleh membawa kekayaan tujuh keturunan makan tak habis hingga ke neraka jahanam.

Iklan fake resit maybank untuk menipu peniaga online
Jadi, kepada peniaga² online di luar sana, hati² lah yer.. Jangan asal nampak pelanggan bagi gambar resit, terus percaya mengkhinzir buta. Apa-apa pun kena check duluan.. Jangan biarkan diri korang menjadi mangsa resit palsu....beware! 

Baik peniaga online mahupun pembeli online, rentikan la nawaitu nak menipu tu. Tak berkat eh hidup dengan menipu. Korang kena ingat, penipuan yang korang buat tu sikit pun tak boleh lawan penipuan yang bakal direncanakan oleh Dajjal nanti. Setakat tipu²an korang tu, Dajjal gelak la wei.

Apa pun tak boleh! 


___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-



No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.