AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Sunday, 31 January 2010

PTPTN


Perbadanan Tabung Tinggi Pendidikan NegaraAku tak tahu idea kepala otak aku ni boleh diguna pakai atau tidak, Namun untuk kebaikkan khalayak apa salahnya kita mencuba....Yang baik biarlah dikongsi bersama, Yang buruk biarlah aku seorang yang terima.Ditengah-tengah kegawatan 'poket' yang kian meruncing yang tempiasnya semua orang kena. Aku kira, bukan aku sahaja yang menempuhinya,tidak aku seorang yang merasai akan peritnya, apa kata kita bersama plan 'sesuatu' yang bermakna....Tersentuh merah sekeping hati aku, Nun jauh di hujung desa sana....Ada perut-perut yang di ikat sekian lama, Semuanya kerna 'kesempitan sebuah kehidupan'. 


PRU13 semakin bertandang datang, buat semua mahasiswa/siswi serta bekas-bekas graduan, Apa kata kita tuntut satu manisfesto (janji) dari parti-parti politik agar memansuhkan kos perkhidmatan PTPTN (Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Negara-kalau tak silap aku la...) atau ubah 'pinjaman' PTPTN kepada biasiswa. Parti mana sanggup membela kita, nanti kita beri undi pada mereka. Bersama kita perjuangkan 'hak' bersama. So, apa tunggu lagi...gunakan kuasa yang ada dijari. Biar kita pula yang demand dan 'besar kepala' dengan mereka.Jika ada 'cinta' dihati mereka, pasti mereka akan membantui kita.No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.