AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Wednesday, 5 November 2014

Permohonan Online ke Kolej Vokasional Dan Sekolah Menengah Teknik Ambilan 2014


Hebahan awam | Dengar sini darling²....abang² kacak serta orang kampung yang baik pekerti sekalian, Kementerian Pelajaran Malaysia telah mempelawa mana² calon yang layak untuk mengisi permohonan online ke kolej vokasional dan sekolah menengah teknik bagi ambilan 2015


SYARAT UMUM PENGAMBILAN MURID BAGI PROGRAM KOLEJ VOKASIONAL. 
  1. Calon adalah Warganegara Malaysia
  2. Calon Tingkatan 3 (Tiga) yang telah menduduki PT3 2014
  3. Calon sihat tubuh badan 
  4. Calon bebas daripada sakit kronik (masalah jantung, darah tinggi, kencing manis, sawan (epilepsy) dan lain-lain penyakit yang boleh mengehadkan murid daripada melaksanakan kerja amali)
  5. Calon berminat dengan program dipohon 
Untuk melihat syarat² khusus, calon boleh la klik pada syarat khusus dan klik pada info kursus untuk melihat kursus² yang ditawarkan.

Calon boleh klik pendaftaran online untuk mendaftar atau layari portal rasmi Kementerian Pelajaran Malaysia untuk maklumat lanjut. Tarikh tutup permohonan : 14 Dis 2014.


Calon² yang berminat untuk mencebur diri dalam bidang kemahiran boleh la memohon. Banyak benefit untuk calon² selepas mereka menamatkan pengajian mereka dalam bidang vokasional dan teknik. Bukan sahaja mereka dapat menyambung pelajaran ke tahap yang lebih tinggi seperti ke politeknik, kolej kemahiran dan ke peringkat universiti malahan apabila tamat belajar nanti mereka telah pun diiktiraf sebagai tenaga buruh separuh mahir. Keberuntungan bukan?

Sewajarnya mereka yang layak membuat permohonan sepantas gaban memandangkan peluang pekerjaan sekarang dan masa depan mementingkan skill, technic dan knowledge.

Jangan lupa LIKE dan SHARE hebahan ini untuk manfaat saudara-mara serta jiran tetangga anda semua.

Sharing is caring.

Jazakallah.
Support us MansuhPBS


___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.