AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Thursday, 24 April 2014

Sampai Waktu

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة




Sampai waktu,
Ku kan pergi meninggalkan dirimu 
Walau itu...
Sakit dan pedih buatku

Sampai waktu,

Aku kan pulang ke pangkuan Dia 
untuk selamanya...
Membawa bersama cinta dijiwa
Menamat sebuah kisah kita.

Usah kau tangisi

Usah kau lelas hati
Setiap benda baru ada awal dan akhirannya
Setiap pertemuan pasti bertandang saat perpisahan yang menyakitkan.

Sampai waktu,

Taburilah mawar itu buat ku
Sirami aku dengan doa mu
Agar damai itu milik ku.




Support us MansuhPBS



___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

Wednesday, 23 April 2014

A Picture Speaks a Thousand Words | Wordless Wednesday #38

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Wordless Wednesday - Biar sahaja gambar yang berbicara. Terpulang pada sahabat-sahabat untuk buat intreprestasi dan komen mengenainya. Gambar yang hebat boleh menerangkan segalanya. 



Sahabat-sahabat boleh juga ke Digital Raudhah Photography untuk melihat hasil berphotography yang tak seberapa dari akutukang gambar nubis kubis tahap teletubbies.
 
Jazakallah fiikum.



Support us MansuhPBS


___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

Thursday, 17 April 2014

AKU INI

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة





Aku ini...
Bukan membuang
Bukan terbuang

Aku ini...
Bukan hulubalang
Bukan pertualang

Ada antara waktu-waktu ku,
Aku perlu sendiri untuk mengenal diri....
Ada antara waktu-waktu ku,
Aku perlu bermuhasabah hati....

Jangan disangsi pada qada Ilahi
Jangan disangsi pada merah sekeping hati
Kelak nanti jarum laknatullah itu kan merobek jiwa
Menyiat parut luka pada sepelangi bahagia 

Aku disini...
Mengenal diri,
Bermuhasabah hati,
Ada antara waktu-waktu ku...
Aku perlu sendiri begini.


A|M|I|R|A|I|M|A|N|A|K|A|S|H|A|H
Tanah Pusaka
2325

Wednesday | 16th April (4) 2014 | 16th Jamadil'Akhir (6) 1435 Hijrah.



Support us MansuhPBS

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

Wednesday, 9 April 2014

A Picture Speaks a Thousand Words | Wordless Wednesday #37

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Wordless Wednesday - Biar sahaja gambar yang berbicara. Terpulang pada sahabat-sahabat untuk buat intreprestasi dan komen mengenainya. Gambar yang hebat boleh menerangkan segalanya. 


Kredit Photo : Sham Khaleefa

Sahabat-sahabat boleh juga ke Digital Raudhah Photography untuk melihat hasil berphotography yang tak seberapa dari akutukang gambar nubis kubis tahap teletubbies.
 
Jazakallah fiikum.



Support us MansuhPBS


___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

Wednesday, 2 April 2014

SENDIRI




Sehari dua ni kurang bersemangat untuk berkarya. Baik untuk blog Diari Seorang Lelaki mahupun untuk galeri Digital Raudhah Photography.

Banyak cerita tapi tak terucap dengan kata.
Banyak yang ingin dibicara tapi tak terluah dengan suara.

Banyak 'rakaman' yang perlu disantuni namun hati bagai mati.
Banyak yang belum diberesi tapi bagaikan tak berkesempatan lagi.

Bila separuh jiwa telah pergi,
Dunia seakan tak berwarna-warni.
Tidak kira apa jua yang menanti....indah sang pelangi atau onak berduri.....Sisa2 hidup ini perlu juga diselusuri...dengan tabah hati sebelum datangnya MATI.

SENDIRI mengenal diri.
SENDIRI muhassabah hati.
SENDIRI menghitung hari.

Ditikar usang itu....
Tempat bersimpuh hati,
Tempat berpaut diri,
Agar doa kudus seorang hamba...
didengari oleh Tuhannya, 
Allah Yang Esa.

A|M|I|R|A|I|M|A|N|A|K|A|S|H|A|H
Wednesday | 2nd April 2014 |
2nd Jamadil'Akhir 1435Hijrah
1221 hours
Disebuah ladang jauh diperdalaman.




Support us MansuhPBS


___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

A Picture Speaks a Thousand Words | Wordless Wednesday #36

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Wordless Wednesday - Biar sahaja gambar yang berbicara. Terpulang pada sahabat-sahabat untuk buat intreprestasi dan komen mengenainya. Gambar yang hebat boleh menerangkan segalanya. 


Photo by: Google images

Sahabat-sahabat boleh juga ke Digital Raudhah Photography untuk melihat hasil berphotography yang tak seberapa dari akutukang gambar nubis kubis tahap teletubbies.
 
Jazakallah fiikum.



Support us MansuhPBS


___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.