AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Friday, 22 November 2013

Kisah Villa Nabila bakal difilemkan?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة



Kenapa??? Tak percaya???

HaHaha......kan...kan.....aku dah cakap sebelum ni. Gerenti akan ada yang buat filem kisah Villa Nabila punya......Otak David Teo ni memang jalan la untuk bisnes.....lepas ni berkoyan2 la bani melayu yang akan pergi ke pawagan untuk menyelubungi hidupnya dengan misteri. Tak percaya korang tengok la nanti.....orang melayu ni memang suka story bab2 mistik dan cerita2 cinta yang bermain dengan emosi. Walhal plot filem dan drama kebanyakkannya sama jer.

Kalau aku orang ajak tengok cerita melayu, awal2 lagi aku tolak.....bukan apa....tengok separuh jalan dah tahu apa kesudahan.......Bukan aku tak respek dengan karyawan tempatan......bukan......buat masa sekarang memang aku tak berselera dengan cerita2 melayu yang duk ada....semuanya sama..... sedih..... seram...... mistik..... berebut-rebut cinta...... perebutan harta.....bla....bla....bla.... hmmmm.....kalau nak story pasal filem/drama melayu memang hampagas la.....Aku pun sependapat dengan buah fikir Mizan Hashri (klik).....Filem/drama sekarang melayu terlalu tipikal.....Berapa lama dah aku tak menonton drama melayu...lebih2 lagi yang bersiaran tatkala waktu maghrib.....orang didik masyarakat pergi ke masjid bukan sebaliknya...

Tapi.....kalau korang nak belanja tiket untuk aku, stadium sultan mizan yang runtuh tu aku tadahkan......Dengan syarat........syarat dia bukan tengok cerita melayu la kot....HaHaHa....

Aku tak pasti pula siapakah pelakon utama untuk filem Villa Nabila ni nanti. Adakah watak utama tu nanti bakal diberikan pada remaja yang dikatakan hilang ditemui bukan di Villa Nabila tempohari atau pelakon yang hebat yang ada di MIG.....law remaja tu jadi pelakon utama memang femes baq ang. Nanti boleh la jadi femes macam Syasya Selero macam cantik je macam comel je. Kita tengok je la nanti yer.....HeHeHe...

Kalau David Teo nak buat juga cerita pasal Villa Nabila ni nanti, aku harap sangat2 jangan la dia follow plot Kisah seram Villa Nabila terungkai yang telah menyebabkan 1Malaysia histeria baru2 ni. Biar la seram ala ala scary movie pun tak apa.....bukan apa, takut ramai yang muntah hijau dalam panggung wayang nanti. Haru baq ang.....(^__^)

Sebetulnya dah lama aku tak tengok cerita melayu kat pawangan, jadi aku harap filem2 melayu selepas ini ada la kelainan dia. Tapi kan, dalam banyak2 cerita melayu.....cerita melayu hitam putih arwahyarham Tan Sri P.Ramlee tak penah menjemukan aku untuk menonton.......walaupun cerita tu aku dah tengok berkali2. Itu hebatnya seniman dulu dengan seniman sekarang.

Apa khabar abang Zed Zaidi??? katanya mahkamah batalkan mesyuarat Seniman dan ia tidak sah......jawatan presiden apa cerita yer?? 

Cerita pasal David Teo nak buat filem Villa Nabila korang boleh baca lanjut kat SINI (klik). Kisah arwahyarham Ahmad Ammar dengan arwahyarhamah Yasmin J Hunwick yang memberi impak kepada remaja melayu Islam takde pula orang nak buat lagu dan filem kan eerk?? ......sekadar bertanya.....HiHiHi

Well "Usah biarkan hidup anda diselubungi misteri"

Jazakallah.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.