AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Friday, 20 September 2013

Tips | Meramaikan pengunjung blog

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Fuhhhhhhhh! Hampir seminggu tak berfoya2 kat blog ni. Entri paling last cite pasal outing photog AON Grand Outing (cite pasal AON Grand Outing ni nanti abg long story lain kali yer). Blog kawan2 pun sempat terjah satu dua jer. Tetiba minggu ni jadi busy tak semena-mena.

Untuk entri kali ni abg long nak kongsikan dengan semua (sahabat2 blogger) bagaimana nak tarik pembaca terjah blog anda tanpa prejudis. 

Kalau tanya lebai google, bersepah tips2 bagaimana cara nak tarik pengunjung terjah blog. Macam2 versi...macam2 saranan yang duk ada.....jadi, segalanya bergantung pada diri memasing. Hendak seribu daya.....tak hendak sebab tak berdaya...ahaks3.....gitu?

Kalau hendak tentu la anda perlu berusaha bersungguh2 dan melipat gandakan usaha bukan?  Tapi bagaimana caranya?



Salah satu cara nak meramaikan pengunjung blog adalah dengan ping or link entri yang anda tulis tu dekat lama-laman sosial seperti muka buku, tagged, twitter dan yang sewaktu dengannya laju2 360km/j setelah satu2 entri anda siap tulis. Apa guna ada acc laman sosial jika anda tidak menggunakan fungsinya secara optima. Buang karan dan buang ringgit Malaysia orang kata...

Kat bawah ni antara beberapa pages yang anda boleh ping dan linkkan entri anda untuk orang ramai terjah baca.
  1. Geng Blogger I
  2. Geng Blogger Malaysia I
  3. Kelab Blogger
  4. Kami Blogger Comel
  5. Blogger Online
  6. Blog kite-kite je
  7. Kelab Wacana BloggerHolic
  8. Geng Blogger Malaysia II
  9. Geng Blogger Bersatu I
  10. Hotspot Blogger
  11. Lepas Geram, Kaki Blogger n GengDearHaniey
  12. Blogger Tak Perasan Cantik & Tak Perasan Hensem
  13. Geng Blogger II
  14. Blogger Area
  15. Blogger Informasi
  16. Rakan Blog
  17. Diari Sahabat Blogger
  18. Suka hati je buat blog
  19. Kawan Blogger
  20. Kami Si Blogger (Official) KSB
  21. Geng Blogger III
  22. Geng-geng blogger
  23. Sahabat Lulu Caldina
  24. Kami suka blogger
  25. Geng Blogger V
  26. Ex-Tream Blogger
  27. Geng Smart Blogger
  28. Geng Blogger Bersatu II
  29. Blogger-blogger
  30. Blog Pencinta Puisi
Well, cukup tak 30? Kalau tak cukup pepandai la anda terjah cari lagi. Hanya ini sahaja yang termampu abg long kongsi.

Blogger2 lama gerenti dah hadam dengan tips sebegini, yang baru dipersilakan try cuba test tips ini. Gerenti ianya dapat membantu meramaikan pengunjung blog anda. InshaAllah...

Selamat mencuba.

Jazakallah.

 
kredit photo: lebai googel

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.