AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Friday, 2 August 2013

Honda kereta rasmi kerajaan Malaysia bukan lagi Proton.

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Wowwwwww.......berita best yang patut semua rakyat Malaysia tahu telah pun dipecahkan beritanya di laman-laman sesawang.

Abg long baru je pasang impian nak mengantikan 'Black Warriors' abg long yang terlibat  dengan tragedi hari itu dengan Honda. Tapi ternyata, kerajaan Malaysia lagi laju berbanding abg long yang baru layan angan-angan.

Sesiapa yang nak kereta Proton Perdana yang penah PM guna ni boleh la masuk tender. Kemungkinan besar kereta ini akan dilelong tu ada......Rugi wooooooo tak bida, bahan sejarah ni untuk 10-20 tahun akan datang. Nanti senang nak cerita kat anak cucu angpa....HiHiHi....



Nampaknya kerajaan Malaysia telah sebulat suara bersetuju dan mengumumkan secara rasmi melalui pekeliling yang dikeluarkan sendiri melalui Ketua Setiausaha Perbendaharaan Negara Malaysia, bahawa kereta Nasional yang menjadi kebanggaan rakyat Malaysia atas nama patriotik dan cintakan negara iaitu Proton Perdana Executive akan ditukar kepada model Honda 2.4L dan Honda 2.0L.  

Kalau nak tahu cite lebih lanjut angpa boleh terjah baca SINI dan SINI.


Klik untuk tumbesaran
Dengan perkhabaran ini nampaknye kawan2 abg long yang bermatian mendokong Proton akan menangis mengelupur di tanah dan teresak-esak di beranda rumah.

Faktor pemilihan kerajaan Malaysia menggunakan khidmat jenama Honda mengantikan Proton sebagai kenderaan rasmi mengesahkan lagi bahawa Proton sememangnya bermasalah dari segi kualiti. Mungkinkah begitu???

Ada tak sesape kat sini yang mengunakan jenama Proton? Acu share sikit pengalaman angpa untuk pencerahan minda. 

Hmmmmm......Patut la 1.4 juta penjawat awam diberi bantuan hari raya sebanyak ehemmm....eheeemmm....rupanya kat Honda ini berabisnya. Ye la kan, kewangan negara tak memuaskan.....sabo je la....

Uiiissshhhh......mana ada abg long tak bersyukur, abg long bersykur sangat2 apa dengan apa yang diberi. Ni ha, abg long pun tumpang berbangga apa, bukan abg long sahaja bercita2 dan berangan nak pakai Honda, kerajaan Malaysia juga sekepala dengan abg long malah kerajaan lagi ke depan bebanding abg long rakyat marhean yang masih menekan2 button mesin kira.

Honda! The Power of Dreams........Selamat tinggal Proton.

InshaAllah, mimpi abg long juga akan menjadi realiti suatu hari nanti. Honda.... Honda..... Honda...... Zzzzzzz........(@_@)

Alamak! sekali ludah jatuh muka daaaaaaaa......wei...sape yang meludah ni! kurang asam boi betul, orang nak mimpi honda pun tak senang...Ggggrrrrrrrrrrr!!!

kredit photo: incik google
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.