AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Sunday, 21 July 2013

Wanita terselamat, kepala tembus cermin

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Peeeeeeeeerrrrrrrhhhhh.....memang betul2 ngeri abdomen bila terbaca berita tentang wanita terselamat walaupun kepala tembus cermin. Abg long yang excident akibat angin lintang tempohari punya trauma pun tak kebah lagi. Sakit2 sendi mash bersisa lagi ni...

Gerun tengok gambaq kemalangan ngeri yang berlaku pada wanita China sorang ni. Tak dapat bayangkan bila nyawa hanya berada dipenghujung kehidupan......Bila2 masa sahaja malaikat maut boleh jalankan tanggungjawab dia bila Allah arahkan.


Memetik laporan The Sun, akibat ditembusi cermin kereta, muka wanita itu mengalami pendarahan yang amat serius. Angpa boleh terus pembacaan kat SINI.

Kadang2 bila kita hati2 belum tentu pengguna jalan raya yang lain berhati2. Memasing kekadang hanya pentingkan diri sendiri......Walaupun dah berhati2, faktor jalan dan kenderaan juga boleh jadi penyebab kemalangan. Faktor cuaca dan alam juga tak boleh dikesampingkan....Tapi, lebih baik berwaspada diatas jalan raya berbanding memandu macam akal kewarasan tak ada....betul tak?

Dua kali terlibat kemalangan yang boleh dikatakan ngeri la juga yang menimpa buat abg long jadi sedikit fobia. Selalu berdoa pada Allah diakhir solat, kalau ditakdirkan abg long nak mati pun biar la bukan dengan cara kemalangan ngeri di atas jalan raya. Seksa rasa bila tengok yang dah duk ada terpampang depan mata.....Biarlah mati dengan cara yang biasa.....Gerun tengok kemalangan ngeri....jalan raya dah jadi macam 'sungai berdarah'.....nauzubillah..

Kepada angpa semua....pandu cermat ingatlah kenderaan tersayang hutang bank belum abis bayar...HaHaHa....

Gelak...gelak juga wei.....pandu berhati2 inshaAllah selamat tiba ke destinasi.....Sekian khidmat masyarakat dari Diari Seorang Lelaki - Mewarnai hari mu.....Y(^_^)Y

Jazakallah.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.