AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 2 July 2013

Novel Yasmin J Hunwick

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Alhamdulillah...tadi pagi check inbox muka buku ada mesej dari penulis novel Yasmin. Khabarnya percetakan novel tersebut telah pun sempurna dan siap. Sekarang masa untuk pengedaran oleh pihak penulis dan keluarga untie Saz kepada para penempah yang melata di bumi Allah.

tang no tepon terpaksa diblackoutkan demi kesejahteraan....^_^
Kepada yang menempah dan mengorder novel tersebut harap bersabaq la na.....bukan kerja senang sebetuinye nak mengepos dalam kauntiti yang berkoyan2. Mau pening lalat kepala yang bukan lalat punye.

Dah lama tak baca novel......Minat tu ada, cuma masa je macam takdak. Angpa paham2 je la law dah mengadap novel ni, Lepas selak selai.....selak lagi selai......perasaa ingin tahu kesudahan cerita tu meluap2 macam gunung berapi Karakatua lagak dia....Dah cuba nak stop untuk buat kerja lain tapi tak juga jadi2.....Last2 dok mengadap dia je la....

Nak pula kalau novel tu marbeles.....pendek kata, tak makan tak minum pun takpa.....Dulu memang hantu novel, sekarang ni dah makin slow sikit.....maybe rasa 'jiwang' tang merah ati tu dah kecut sikit.....HaHaHa.....*korang pun tumpang gelak yer....citttttt!

Alaaaaa.....baca novel tak semestinya angpa perlu jadi jiwang, betul tak? Tapi kan......Mamat rock kapak pun boleh ada taman dalam ati......Kenapa? Tak percaya?? (^_^)

Dia mai dah.....dia mai dah baq ang....HiHiHi
Abg long punya dah on the way? Angpa ada??? HaHaHa......Tapi angpa jangan gundah gulana, sabaq itu cantik. Angpa tak tempah??? Rugi wooooo tak tempah.....limited edition je nih.....lepaih nih kemungkinan takdak lagi cetakan dia.....HiHiHi...padan muka angpa.....sape suh tak nak menabung dulu.....kan dah terlepas tempahan......Ahaks3!

Tapi kan, angpa jangan sedey......untuk pengetahuan angpa, abg long ada buat pengorderan sebanyak empat buah novel ni. Jadi, tak kan abg long nak baca semuanya kan? So, angpa ada cadangan yang best dan cool tak untuk abg long kongsi novel ni dengan angpa semua?? Law angpa mintak jual memang abg long tak jual.....abg long law boleh just nak bagi je kat angpa.....tapi kena la ada mekanisme dia cara nak bagi tu....tak kan nak bagi buta kayu cenggitu......tak best pula kan? Well.....any idea bebeh?? 

Law angpa ada idea leh lontarkan kat bahagian komen. Nanti abg long buat selection idea sape yang bernas.....lepaih tu kita usahakan la bersama yer....

Abg long gerenti Novel Yasmin J Hunwick ini lebih sedap dari ayam kentaki. Ayam kentaki pun tak sesedap Novel Yasmin J Hunwick ni....HiHiHi....

Macam mana la rupa novel tu yer?? Tak sabaq wei tunggu ketibaannya diribaan. Oooohhh......sabaq itu cantik.

Jazakallah.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

2 comments:

  1. dah lama tak singgah sini abang long ..
    macam best jeww novel ni kalau abang long dah habes nant boleh lah rojer rojer dekat blog ehehehe

    ReplyDelete
  2. Salam Amir, aunty pasti dah dapat. Salam buat org rumah

    ReplyDelete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.