AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Thursday, 18 July 2013

Astro main gila dah

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة


Hangin seluruh alur darah malam ni. Dari usai solat terawih tadi sampai la entri ini di publish, kegilaan dan kesengalan astro masih juga tiada penghujungnya.

Nak kata masalah sistem antena atau naik taraf perkhidmatan oleh pihak astro tak juga.....

Nak kata kabel rekoder astro rumah abg long ada problem ibarat jauh panggang dari pemanggang.....Jadi, bentuk apakah kegilaan ini?

Nak layan muvie pun tak boleh dah......melopong depan kotak televisyen yang kosong....kosong....kosong.....*Tak pasai2 termenyanyi lagu Najwa latif.

Bila dah check keadaan rekorder dan keadaan cuaca diluar sana sememangnya ohsem, abg long terus dail nombor tak bebas tol pihak astro 1300828888 untuk memaklumkan masalah yang abg long hadapi.

Tetapi........mai pula masalah lain, dah naik lebam jemari ni mendail......banyak dah cair taik telinga belah kanan ni duk dengar suara awek disebelah talian sana duk ulang ayat serupa....."anda akan dilayan sebentar lagi.....pegawai kami sedang sibuk". Lepas tu disuruhnya abg long dengar lagu ntahapaapantah dicorong telefon.....lepas lagu- iklan......keduanya silih berganti......last2, "harap maaf, pegawai kami semua sedang sibuk....anda akan dilayan sebentar lagi".

Hellooooooooooo.....tak kan busy dari jam sembilan malam bawak ke jam tiga pagi.....nampak sangat nipu nye.....tak pasai2 melambung bil telefon bulan ni.....abestos betul!

Kalau lambat bayaq sepantas gaban ja pihak astro potong service pelanggan....tapi perkhidmatan astro macam siput babi......opppsssssss.....siput khinzir (berhalus sikit bunyi dia) takpa pula wat diam???

Ini la masalah yang pengguna terpaksa hadapi dulu, kini dan selamanya, service yang macam hampeh serta ketidakadilan......ternyata, monopoli dalam bisnes telekomunikasi stesen televisyen berbayar menyebabkan pengguna boleh sakit jiwa.

Mesti akan ada yang cakap, "tak payah komplen.....duk pakai astro pasai pa....bising2 apa guna.....potong je astro dari duk ada buat sakit jiwa"

Hello........abg long nak baq ang.....apa ingat perkhidmatan astro ni abg long dengan angpa dapat free ka? abg long bayaq dengan ringgit Malaysia taw....jadi perkhidmatan biar la berbaloi dengan perkhidmatan yang dah dibayaq.

Jadi, sebelum berbicara.....ada akai sila pakai.....

Kalau ada pilihan lain selain astro yang menyediakan perkhidmatan stesen televisyen berbayar dah lama rasanya rakyat Malaysia seluruhnya melakukan tranformasi....tapi, hakikatnya abg long dan berjuta2 lagi rakyat Malaysia ni tiada pilihan. 

Unifi? kalau la kat kawasan pedalaman ni ada, hai hai bai bai dah sama astro.....astro ni depa kerek sebab depa tahu pi mai pi mai abg long dengan angpa akan pi bergayut tang kain depa juga.


Dah berjam2 hanya ni yang mampu ditonton.
Takkan masalah problem ni abg long sorang je kot yang wakenebeb......angpa macam mana???

Nasib baik takdak games bola yang bestan malam tadi dan awal pagi cenggini. law tak mau terbakar rasa.

Nak tuntut kat akhirat lambat bebeno.....ketat jiwa.....jeng krenggggggg!

Harap pihak kerajaan dapat bagi ruang dan peluang untuk perbanyakkan lagi spesis stesen televisyen berbayaq ni kat Malaysia.....terutamanya dalam kalangan bumiputera.....takdak guna kasi kaya geng 'depa' kalau service macam *@^%#%&^ (terpaksa sensor)

Jazakallah.
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.