AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Friday, 12 July 2013

Apa lagi 'ayam' mahu??

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Angpa tengok tak berita tv tadi? Ke angpa masih dalam mood bergabung bagai lagi? Tadi usai solat maghrib abg long ada la tertengok berita tv, tapi berita ni memang lawak. Berita tentang ayam.....glamer betul ayam bersempena bulan ramadhan yang mulia ni.....kalah populariti Jijan ayam lawak.

Dalam berita yang sahih tadi, kata pakcik kat Johor tu ayam mahal sebab cuaca.....Diulangi, ayam mahal sebab cuaca.....Ohh sh*tttt...patut pakcik tadi spesifik kan cuaca tu macam mana, banjir atau jerebu....tak pun sebab gempa kat sumatera sana...


Mungkin betul2 sebab cuaca.....
Baru abg long tahu, rupanya cuaca pun boleh buat ayam naik harga.....Tapi pelik juga, cuaca menjadi penyebab ayam naik harga bila bulan ramadhan tiba.....inshaAllah akan naik lagi dia punya harga bila syawal menjelma.

Kata geng peniaga ayam, sebab cuaca ayam tak cukup bekalan yang ada.....menteri pengguna pula kata bekalan cukup sehingga kita beraya. Jadi, siapa yang menipu kata-katanya? 


Sebab cuaca, ramai2 ayam melepakkan diri dalam tab.....sebab tu kot ayam kat pasaran takde
Ada pula yang suruh boikot jer ayam, jangan beli ayam....jangan makan ayam.....makan sahaja ikan. Oooooo.......macam tu ka? Boikot? Hmmmmm.....

Pihak berwajib buat apa? Tak reti nak pantau turun bergelumang kat pasar sama.....tak kan nak duk dalam bilik aricond sentiasa, tunggu je emel aduan dari pengguna.....Kalau macam tu senang la kan kerja....HiHiHi...


Rasa-rasa ada ke yang mampu nak boikot ayam jika ayam asyik posing seghairah gini?
Tak kira siapa yang mengeluarkan kenyataan, yang merasai bahangnya adalah pengguna.....abg long dan angpa juga. Kepada orang2 yang berkenaan, tolong jangan ayam kan kami!

Apa lagi yang 'ayam' mahu???

Jazakallah.
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

1 comment:

  1. laaaaa baru tahu ni, faktor cuaca penyebab harga ayam naik... ena suka makan ayam! tapi kdng2 muak gak... XD

    ReplyDelete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.