AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Saturday, 25 May 2013

Kayuhan Fasa I | Kembara Si Pemburu

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Alhamdulillah.....dah settle semua pekerjaan yang perlu disantuni hari ini. So, boleh la memulakan kayuhan kejap lagi.

Barang2 keperluan untuk pemburuan pun dah ready. Mudah-mudahan kayuhan arini dirahmati dan diberkati Ilahi.


Kelengkapan memburu Si Pemburu
InshaAllah andai ada rezeki nak singgah Kole Besut seposen. Intai2...skodeng2 keindahan milik Allah swt yang duk ada kat situ petang nanti.

Kepada angpa sahabat2 yang duk ada sepanjang laluan kembara pemburuan abg long nanti boleh la calling2 abg long. InshaAllah boleh kita takruf.....ukhuwah fillah. Angpa boleh rujuk SINI untuk lihat schedule kembara abg long. Atau angpa boleh bersiaran langsung untuk  mengikuti kembara abg long di SINI


Kemungkinan blog ini akan bersawang buat seketika. Sebetulnya malas nak updates blog guna smartphone. Susah lagi payah.....besaq jari jari keypack yang dok ada...Aiiisshhhh....Jadi, angpa follow la abg long kat tempat yang abg long nyatakan tadi. WAJIB folllow taw....Jika tidak nanti angpa kena penalti dan hukuman mandatori....KihKihKih......HiHiHi....

Amboi ang.....dan dan buat muka sekupang.....Dak aiiiiihhhh.....abg long melawak ja. Terpulang la kat angpa nak follow ke idak. Abg long tak paksa....abg long mengamalkan demokrasi suci bukan birokrasi kuku besi....HaHaHa...

Ok la, semua dah ready. Abg long stop sini. Doakan kembara pemburuan abg long ini nanti sukses dan sedap.

InshaAllah ada rezeki kita bersua di alam nyata......Andai tiada, kita berjumpa semula di alam maya. 

Jazakallah

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

1 comment:

  1. nak pergi shoot ye?? wahh banyak tol peralatan dia, jeles pula ena tengok... apapun, take care ye! hehe nanti share gambar cantik2

    ReplyDelete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.