AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 15 January 2013

Seram

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة



Dunia maya ni betul2 menyeramkan. Seriau ja satu badan bila dapat satu komen dari sahabat blogger abg long tadi. Berkenaan satu post yang abg long tepek kat blog ini semalam. Sebetuinya abg long dapat maklumat (entri semalam) tu pun dari pengkongsian emel yang dihantar. Kalau betul la cerita pada gambaq yang di screenprint tu tak benar memang naya la kat tuan punya hak milik gambaq tersebut.

Kepada angpa yang baca entri ni, suka la abg long nasihatkan kat angpa semua....elakkan taruk dan interprem gambaq angpa berkoyan2 kat mana2 laman sosial yang duk ada. Bukan apa, abg long takut nanti angpa juga bakal dijadikan mangsa oleh pemangsa2 yang psyco kat luar sana. Terutamanya wanita la....Jadi, berhati-hati dan berwaspada la selalu.

Jika nawaitu dia tak baik terhadap angpa lagu mana? Dia memang dah berniat tidak baik terhadap angpa mahupun sesiapa sahaja bilamana dia mempergunakan gambaq angpa sewenangnya...Naya wei......silap2 depa boleh buat maruah angpa jatuh sekelip mata...Silap2 gambaq angpa depa guna untuk melakukan penipuan di alam maya. Dapat nama buruk angpa juga.....Sadis kan kalau jadi lagu tu...Orang lain punya kejahatan kita yang menangggung malu...

Kalau dengan gambaq yang menutup aurat pun depa boleh mengaibkan tuan punya gambaq apatah lagi gambaq2 yang posing gedik-retis-seksi bagai....Lagi la mengiurkan nafsu songsang depa untuk melakukan kejahatan dan kemungkaran. Apa modus operandi depa yer? Dendam? Dengki? Sekadar suka2? Atau depa yang buat kerja lagu ni adalah terdiri dari manusia yang terencat akai? Tapi kan, orang2 yang terencat baik duk ada je.....Takdak pun nak ambik gambaq orang lain semata-mata nak mengaibkan tuan punya gambaq.

Angpa ingat lagi tak kisah tentang seorang blogger yang ohsem dan femes FATIN LIYANA yang suatu ketika dulu dikatakan gambar beliau telah diekploitasi oleh individu2 yang tidak bertanggungjawab. Dimana gambaq Fatin Liyana telah dijadikan cover sebuah e-book yang memperdagangkan hal2 berkaitan SEKS.

Jadi, kepada angpa sahabat2 yang abg long kasihi (ayat pam baik punya...ahaks3) semua, lepas ni elok la private ja gambaq angpa yang duk ada. Biar orang2 yang mengenali angpa ja dapat tengok gambaq angpa. Yang tak dikenali boleh jalan daaaaaaaa.....Bukan apa, takut kita menjadi mangsa.

Angpa boleh baca SINI untuk lebih memudahkan angpa paham entri ini. Kisah dia macam gini la......Gambaq orang lain, tapi akaun dan apa yang tercatat di wall post tersebut bukan tuan dalam gambaq yang tulis. Bahasa sedap dia, gambar itu telah diculik oleh pemangsa dari tuan empunya semata-mata nak menjatuhkan dan mengaibkan tuan punya gambaq.

Jadi, abg long harap sahabat2 berhati-hati. Jangan biarkan hidup kita diselubungi misteri. Hantu macam gini ada dimana-mana. Sikap dan tingkah hantu yang psyco ni boleh menyeramkan hidup best kita. Jangan jadi mangsa keadaan macam rakan sahabat blogger abg long. 

Jazakallah


NotaDiari:
Gambaq macam kat atas ni tak pula mangkuk2 hayun tu amik untuk tujuan buat dajal orang.
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

2 comments:

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.