AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Saturday, 5 January 2013

Orang gemuk boleh hidup lama?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة



Dalam2 abg long duk meroyan kat laman muka buku cakap nak on diet tetiba ada la sahabat sejati yang mulia hati tag nama abg long kat gambaq atas ni....HaHaHa....Alamak geng, ileks la....abg long bukan tergolong dalam golongan gemok keji pun lagi. Masih maintain cuma kalau dulu pakai suar saiz 29 body fit, sekarang dah naik jadi saiz 30 dan tak boleh dah nak berfit-fit....HiHiHi...

Tapi kan, betui ka orang yang gemuk sikit hidup lebih lama? Bukan ke bila gemuk banyak penyakit duk bertepek? Ni fakta ke auta? Ada sesape boleh nujum kan buat abg long tak? kompiusing dah nih....baru ja bernawaitu nak berdiet, bila keluaq berita macam gini hati jadi belah bagi...jem sudaaaaaaaaaaa...Angpa tengok antara ketiga-tiga yang ada dalam gambaq atas sana yang mana paling ensem dan ohsem? Cu jawab dengan jujur dan ikhlas dengan tangan kat dada....HaHaHa..

Ke laporan berita ini sekadar nak mengambil dan menjaga hati orang itu? HaHaHa....Tak kisah la kan, terpulang pada penerimaan memasing....Sapa suka gemuk dipersilakan tambah berat badan.....Mana tahu dapat memanjangkan hayat. Yang suka kurus tu bawa2 la berdiet na.....Sebetuinya ajal maut ni di tangan Tuhan. Angpa kurus ka, angpa gemuk ka....mati tetap juga datang menyapa. Yang penting, adakah kita dah bersedia untuk berjumpa dengan DIA..

Sejak saiz 29 jadi saiz 30 ni abg long rasa cepat sangat semput.....joging tak sampai satu pusingan dah terjelir, rasa nak keluaq segala isi dalam. Kalau time solat pula bukan main seksa lagi nak duduk tahiyat. HuHuHu....Tak boleh jadi ni, abg long kena maintain saiz 29 gak lepaih nih, baru kiut dan sweet. Biaq pi la tak memanjangkan hayat pun...In shaa Allah tak akan tergoda dengan propa cenggini....HiHiHi...

Jom kita pakat2 on diet yang betul. Mana tahu kan.....kot2 ada yang nak pakai baju pengantin di tahun 2013 ni. Takdak la nampak sendat atas pelamin nanti.....

Barakallah fiikum.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.