AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Sunday, 6 January 2013

Cara cari jodoh macam ni pun ada

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Memula tu pelik yang amat juga la kan...Ada seorang sahabat ni, dia pm abg long. Dia suh abg long klik link kaler blue yang dia sent. Musykil juga memula tu, abg long bukan apa.....takut banana fruit two time (Oh! My English....HaHaHa). Kena ke link virus tak ke naya. Berabis duit pula nanti nak format lappy ni ha..

Alhamdulillah, setelah dia terangkan serba ringkas about link kaler blue tu abg long berani la nak klik. Angpa pun abg long rasa akan cuak gak kan tetiba kat inbox ada mesej suh klik link kaler biru.....Mau dup dab dup dab tang dada kan?

Setelah abg long klik tau apa yang menjelma tang mata? Mesti angpa tak tau kan? Law angpa tak tau meh sini abg long nak tunjuk dan kasi tau....Cu angpa tengok kat bawah....Mende alah tu la yang kuar......Laman Muka Buku Cari Jodoh Online rupanya....HaHaHa...



Mungkin angpa dah tau, mungkin juga angpa belum tau....atas dasar itu abg long anggap ja angpa tak tau apa-apa...HiHiHi...Abg long tengok meriah juga muka buku Cari Jodoh Online  ni. Dah belasan riban yang LIKE. Hebat. Macam2 cara duk ada ya.....cara cari jodoh macamk ni pun ada. Sahabat abg long kata, "Jodoh ni kita kena usaha" .... HaHaHa.... terbaeeeeeekk!!

Apa pun sebelum angpa nak join pages ni ada eloknya angpa baca diskripsi pages tersebut. Nawaitu angpa kena la cun. Yang betul nak cari jodoh ja la join ya. Kalau setakat nak cari spare part kaburator renti kan la.



Pages ni sebetuinya bagus. Dengar ceghite banyak juga makhluk bernama manusia yang dah bertemu jodoh dengan menggunakan saluran ni. Taniah dan syabas buat admin pages CJO. Khabarnya artis macam uncle Jaafar Onn pun dah join dis pages siap inteprem lagi gambaq  dia dan iklan nak cari jodoh. Kemah keming bak kata Ustaz Azhar Idris....HiHiHi...

Kepada angpa yang berminat dan nak cari jodoh boleh la taip Cari Jodoh Online atau klik menatang tikus angpa tu kat SINI.

Selamat bertemu jodoh dan menambah jodoh buat semua. Kat bawah ni sekadar renungan bersama, 


Bila bercakap soal jodoh, ramai memilih untuk berusaha keras untuk mencari, walaupun sedar hakikat jodoh sudah ditentukan...Tapi, bila bercakap soal hidayah ramai pula memilih untuk menunggu biarpun sedar hidayah itu perlu dicari bukannya ia jatuh ke riba....


Renung-renungkan dan fikir-fikirkan.....Selamat beramal semua.

Jazakallah fiikum.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

1 comment:

  1. yg sekadar renungan tu sgt best hokayy.terkena batang idung sendiri :) so,let's !

    ReplyDelete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.