AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Tuesday, 1 January 2013

2013 | Entri Pertama

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة



Mata dah mengantuk.....tapi tak buat apa2 pun.... Just BW kat blog rakan2 punya. Baca dan komen apa adanya. Yang mana bermanfaat abg long amik untuk bekalan abg long mengorak langkah  kehidupan, agar abg long tidak tersadung dalam setiap perkiraan.

Yang tak baik macam biasa la kan, abg long akan lantak pi kat ang la der....Tapi sahabat2 blogger abg long tak dak la sampai abg long nak "lantak pi kat ang", yang itu tu blogger yang tinggal kat Amerika sana....HiHiHi...

Tahun 2013 ni ingat nak tidur awal dari kebiasaan. Malas dah nak paksa2 mata berjaga......(tapi, hari pertama 2013 pun yang ni dah kantoi....aduhaiiiii). 

Di awal pagi tahun dua kosong satu tiga ni masih lagi godek2 stock dan edit gambaq untuk di post kat fanpages New dslr 1 Hari 1 Foto dan blog Digital Raudhah Photography. Gerenti, bila kelopak mata dah sempit tapi masih juga nak mengedit, hasil terakhir nanti pasti adalah result syok sendiri....HiHiHi

Esok pagi dihari pertama tahun 2013 sepatutnya dah start membanting tulang empat kerat. Namum atas sebab2 bencana alam yang cool bebeh ke atas manusia maka seluruh warga di beri cuti. Cuma yang tak bestnya cuti hari pertama tahun dua kosong satu tiga adalah cuti berganti. Bermakna, Sabtu kena la ganti. Oh! Memang tidak cool.

Hari pertama dua kosong satu tiga, tika ini, kat luar sana, hujan renyai masih turun membasahi seisi bumi. Bunyi katak bersahut-sahutan cuba menandingi gemersik si cengkerik....Maka, terbit la irama yang mengasyikan. *layan blues*

Uwaaaahhhh! (sambil tutup mulut) Sudah lapan juta enam trillion milllion abg long menguap. Namun, berat mata rasa nak lena....Rasa macam banyak je kerja tak buat lagi. 

Angpa sambut ke tahun (baru) dua kosong satu tiga? Kalau sambut, Kat mana? buat apa? dan dengan sapa? sekadar berkongsi cerita, mana tahu ada kebaikkan dari nya...Sharing is caring...HiHiHi...

Abg long sambut depan skrin laptop bersama keyboard. Apa lagi, edisi conteng menconteng kat blog ni la. Sambil2 tu ang long edit gambaq2 yang belum sempat disantuni sebelum ini. Banyak juga, mau kelat biji mata.

Okies la, abg long noktah kat sini. Apa2 hal jangan cari hal....Assalamualaikum.

Barakallah fiikum



Photo: Lebai google
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”

No comments:

Post a Comment

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.