AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Sunday, 30 December 2012

Psiko Seorang Gadis | Buruk sangat ke lelaki pantai timur?

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Tadi masa tengah facebook walking ke acc The Red Warriors Malaysia tetiba terbaca tentang seorang awek ni yang tengah meroyan, meraban......meraban bagai kat facebook dan twitter dia.





Abg long ingat lelaki Kelantan je di blame, lelaki Terengganu pun dia haktuih sama. Abg long pun tak pasti kenapa ada juga spesis kaum hawa yang berpendirian seperti beliau. Kontot akai. Ke dia tengah psiko lelaki2 yang dimaksudkan? Buruk sangat ke lelaki pantai timur? Apa masalah beliau sebetuinya? 

Beliau tahu ke idak yang jodoh, pertemuan, ajal maut itu kan rahsia Tuhan.....Atau disebabkan nafsu amarah dan ketidakpuasan merah sekeping hati terhadap tragedi lalu maka beliau keluarkan statment yang bukan sahaja boleh menguris hati serta perasaan kaum lelaki di negeri pantai timur (Kelantan dan Terangganu) tapi juga seluruh kaum ibu yang telah melahirkan lelaki di negeri2 berkenaan.

Kot ya pun nak naik cepat dik, jangan la buat statment merapu macam gini. Setahu abg long, tak semua orang lelaki Kelantan dan Terengganu itu tak baik. Dan bukan semua lelaki negeri lain itu baik. 

Ini la yang selalu abg long duk pesan, "Kerana pulut santan binasa, kerana kontot akai merapu kat twitter dan facebook maruah tergadai"

Kepada angpa yang perempuan2 dari Kelantan dan Terengganu tak rasa tercabaq ka dengan 'haktuih' si Diana Bahijah ni? Kalau yang lelaki abg long gerenti tengah berapi dan berasap gila sekarang ni.

Kalau angpa terjah facebook dan twitter dia, jangan makin hamun pula. Nasihat la dia seeloknya. Mudah-mudahan dia kembali berpijak di bumi dan kembali ke jalan yang lurus serta diredhai.

Barakallah fiikum.


Photo:The Red Warriors Malaysia
___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”
-Saidina Abu Bakar as Siddiq-

3 comments:

  1. Ini perempuan mahu cari pasal nie abg long. Terasa terasa bukan sebab fie lelaki tapi sebab fie orang Kelantan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang terasa sangat Fie...myb dia ada ada alasan dia yg tersendiri...cuma cara dia meluahkan tu tak berapa nak kena.....ke macam mana pada hebat Fie?

      Delete
  2. takpa...saya dah maafkan segala apa yg orang fitnah dan kutuk saya.... semoga mereka mendapat petunjuk dari Allah... tapi suka untuk di ingatkan... kalau benda ni tak timbul, ia takkan jadi isu...sebab perangai org kelantan, habis busuk nama semua lelaki kelantan...renung2kan

    ReplyDelete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.