AMARAN!!

BLOG Ini Mungkin Menyebabkan Ketagihan Yang Melampau. Bahan Yang Dipaparkan Mungkin Menganggu Jiwa Raga. Sebarang Salah Anggap, Kecederaan Minda Atau Komplikasi Pada Otak Disebabkan Blog Ini Adalah Tidak Dipertanggungjawabkan. Bagi Kanak² Di Bawah Umur, Disarankan Anda Melayari Dengan Ditemani Orang Yang Lebih Dewasa Bagi Mengelakkan Anda Mengalami Sindrom Parkison. (◕‿◕)☆ ™

RAMUAN BLOG - Diari, Tips, Tutorial, Petua, Photo, Cerita, Kesihatan, Pendidikan, Isu Semasa, Sukan, Politik, Info Am & SEKS.

Diari Join Me | You Are My Friends

Monday, 24 December 2012

Idea kala hujan

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

السّلا م عليکم ورحمةالله وبرکة

Lebat hujan masih bertandang. Tanda dan alamat yang musim tengkujuh akan membadai negeri2 pantai timur dan yang sewaktu dengannya. 

Hari ni tak tahu nak buat apa. Nak keluar merendet hujan seperti tak mengizinkan, lagipun kejadian malam semalam masih lagi mengusik kalbu. Frust yang amat, tapi redha tetap ada.

Aktiviti apa ye yang boleh dibuat dimusim2 hujan cenggini? Kawan2 yang lepak kat Kuantan, Pahang kejap2 update dan upload gambaq banjir kat sana dalam muka buku memasing. Abg long kat sini je serembrum seakan membeku. Tak tahu nak bikin apa time2 cenggini. 

Nak tarik selimut rasanya mata ni dah tak boleh nak pejam2 lagi. Abg long nak turun memukat ikan kat bendang rasanya dah berpuluh tahun tinggalkan kerjaya ni. Lagipun, rasa sejuk kena ayaq hujan memang tak boleh nak tahan. 

Hmmmm......Hujan ni sebetulnya rahmat Tuhan. Hujan macam2 boleh bagi kat kita....Idea dan juga ilham. Betul tak?

Well, bersempena hujan masih lagi turun abg long dapat satu idea...abg long nak layan mende alah kat bawah ni sat sambil tengok hujan yang turun dari langit. jemput tengok semua.....HiHiHi..


Nescafe + kuaci labu.......Kalau ada ubi rebus best gak hujan2 ni.

Angpa jangan main hujan, nanti demam. Jaga diri jangan busy body.....Oppsssss, Jaga diri hiasi peribadi. Tingkatkan entri, elakkan kontrobesi.....-Peace-

Jazakallah fiikum.

___________________________________________________________
Aku bukanlah yang terbaik di kalangan kamu. Jika kamu dapati aku berada di atas kebenaran, maka ikutilah (bantulah) aku. Dan jika kamu dapati aku berada di atas kebatilan, maka perbetulkanlah (halangilah) aku.”

2 comments:

  1. Fie baru beli ubi tadi. haha. ingat nak rebus cicah dengan sambal kering, sedap hujan hujan nie

    ReplyDelete
  2. abg ena ckp, uia kuantan pun dah banjir ye... hujan 4 hari tak berhenti.. betul ke?? camne nak balik U ni.. hurmmmm

    ReplyDelete

Dipersilakan dengan segala hormatnya untuk memberi sepatah dua kata di ruangan komen yang comei dan cool ini. Sesungguhnya komen sahabat2 adalah makanan ruji bagi seorang blogger selain ayam kentaki.

Sebarang komen adalah dibawah tanggungjawab sendirian berhad tukang komen. Sila amalkan prinsip ke-5 rukun negara ketika nak merapu-meraban di ruangan ini.

"MAJULAH BLOG UNTUK MALAYSIA"

Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Google+ Followers

Diari best sepanjang zaman

DIARI PERINGATAN

Sebarang aktiviti mengcopy paste hasil contengan di blog ini adalah diHARAMkan sama sekali. Seelok dan sebestnya korang LINK kan aje entri yang pankreas korang berkenan. Tuan Punya Blog rasa itu lagi comel serta menunjukkan korang sememangnya mengamalkan prinsip ke-5 rukun negara.

TAPI, jikalau korang nak juga mencopy paste apalah daya Tuan Punya Blog untuk menghalang. Harap korang boleh creditkan atas nama blog ini.

Bukan Tuan Punya Blog mintak pendapatan dan credit telefon korang pun kan.....So, korang hormati HAK Tuan Punya Blog sebagai tuan tanah. Maka Tuan Punya Blog hargai usaha murni korang.

Teringat pesan orang lama, "Orang berbudi, Kita berbahasa..... Orang memberi, Kita merasa".

Semua gambar dalam ni adalah hak milik Tuan Punya Blog dan selainnya adalah dari google images.

Pandangan, penulisan dan omogan Tuan Punya Blog adalah bolok semata-mata, tiada kaitan dengan blog-blog yang lain kecuali dinyatakan dan diletakkan nama pemiliknya. Semuanya bersifat subjektif dan bukannya MANDATORI. Sebarang salah anggap atau kerosakkan disebabkan blog ini adalah di bawah tanggungjawab pembaca sendiri.

Komen+saran+kritik+bolok atau nak send bolok emelkan ke amiraimanakashah@yahoo.com


Terima kasih dan selamat menyebarkan ilmu.